Jertfă și mărturisire – Sf. 40 de mucenici

9 March 2021 Off By Herea Darius
Jertfă și mărturisire – Sf. 40 de mucenici

În fiecare an la data de 9 martie Biserica Ortodoxă prăznuiește Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei, care au trăit în vremea împăratului Licinius fiind martirizați în anul 320. Astfel, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, a marcat această zi prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la care au participat aproximativ 30 de credincioși, care au dorit să își arate și în acest fel dragostea și cinstea care li se cuvine acestor Sfinți Mucenici.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, alături de preoții coslujitori Cristian Manole și Cosmin Cosma. La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat pe scurt martiriul celor 40 de mucenici.

De asemenea i-a îndemnat pe cei prezenți la o continuă mărturisire a credinței în familiile lor, dar mai ales în comunitate, fiecare unde a fost rânduit de Dumnezeu. La sfârșit, cei prezenți au primit din partea parohiei colăcei, numiți în popor Mucenici, și o sticluță cu vin. (Pr. Cristian Manole)