Uniți în rugăciune la Băile Herculane

30 March 2021 Off By Pavel Canea
Uniți în rugăciune la Băile Herculane

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi, de către preoții bisericii, prin care se împărtășește credincioșilor bolnavi harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea sufletească și iertarea păcatelor. Această lucrare sfântă în numele Sfintei Treimi a fost săvârșită și în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane, în a doua duminică din Postul Mare, de către părintele protopop Iosif Frenț, părintele Petru-Ciprian Danci de la Parohia Mehadia, părintele Bogdan Belu de la Parohia Bârza, părintele Nicolae Valușescu de la Parohia Cornereva, părintele Pavel Găină de la Parohia Pecinișca, părintele Ion Bosioc de la Parohia Plugova și părintele diacon Dragoș Rădoi. La slujbă au participat numeroși credincioși, tineri și copii, alături de soborul preoțesc și diaconesc, înălțând rugăciuni către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

„Am venit astăzi, la această Taină a Sfântului Maslu, ca să ne rugăm pentru toți cei care sunt în neputință și necazuri, având cuvântul Sfintei Scripturi, care spune «Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate, se vor ierta lui.» (Iacov 5, 14-15). […] De multe ori, iubiți credincioși, viața nu este dreaptă. O judecăm omenește, o judecăm cu mintea noastră slabă pe care o avem uneori și tocmai această lăsare în voia lui Dumnezeu face ca de multe ori să se întâmple minuni mari, iar cea mai mare minune este faptul că astăzi suntem împreună în Casa lui Dumnezeu și că ne rugăm Lui. Iată, nici frica bolii nu ne-a oprit ca să venim astăzi, să ne rugăm lui Dumnezeu. Iată, astăzi, în sfânta biserică, vă descoperiți cu toții ca și flăcări vii ale credinței în fața lui Dumnezeu. […] Dumnezeu vine acolo unde simte că este nevoie de El, unde este chemat, unde poate este mai multă păcătoșenie, așa cum de fiecare dată Mântuitorul nu s-a dus în casele drepților să ia cina sau prânzul, ci a stat cu cei păcătoși, pentru că El a vrut să caute pe cel pierdut. El vine tocmai pentru noi, cei pierduți, cei care de multe ori ne pierdem calea, uităm adevărul, uităm credința în Dumnezeu.”, a precizat părintele Petru-Ciprian Danci, în cuvântul de învățătură rostit după săvârșirea Sfântului Maslu.

La final, părintele protopop Iosif Frenț a mulțumit preoților slujitori și tuturor credincioșilor pentru prezența la această taină, mulțumind totodată și pentru urările adresate cu prilejul aniversării zilei de naștere, dar nu în ultimul rând, a îndemnat pe credincioși să continue urcușul duhovnicesc din Postul Paștelui, prin mărturisirea păcatelor, prin rugăciune, pocăință, milostenie și prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. (Claudiu Românu)