Bucurie și comuniune la Reșița

30 April 2022 Off By Herea Darius
Bucurie și comuniune la Reșița

Ziua praznicului „Izvorul Tămăduirii” s-a încheiat cu o bucurie foarte mare pentru locatarii Blocului Uzinal ce aparține de Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița. Astfel, la ora 18, un grup de credincioși ai parohiei în frunte cu părintele paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței împreună cu preoții coslujitori Cristian Manole și Cosmin Cosma, au poposit pe platoul din fața Blocului Uzinal, alături de locatarii acestuia, pentru a sfinți troița ridicată aici.

Slujba de sfințire a troiței a fost săvârșită de către preoții amintiți, răspunsurile liturgice fiind asigurate de cântărețul parohiei. După slujba de sfințire a troiței, care a fost ridicată în cinstea Sf. Ioan Prorocul și Botezătorul Domnului și Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, părintele paroh Gheorghe Șuveți, a ținut un cuvânt de învățătură în care a menționat faptul că „ridicarea unei troițe nu este un semn de mândrie ci este o mărturisire a credinței.” De asemenea, părintele paroh, a menționat faptul că demersurile pentru ridicarea acestei troițe au început în anul 2021 când s-au împlinit 250 de ani de activitate industrială în Reșița, iar locuitorii acestui bloc, fiind foști lucrători ai uzinei UCMR, au vrut să marcheze această activitate și în acest mod.

La sfârșit, toți cei prezenți au primit câte un catehism și o iconiță cu Răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos, după care au luat parte la o agapă frățească, chiar pe platoul din fața blocului.