În ajunul Floriilor Părintele Episcop Lucian a binecuvântat o troiță

17 April 2022 Off By Pavel Canea
În ajunul Floriilor Părintele Episcop Lucian a binecuvântat o troiță

La intersecția drumului E70 cu DC20, ce duce spre comuna Bucoșnița, a fost amplasată o cruce de dimensiuni mari. Sfânta Cruce a fost înălțată prin grija părintelui paroh Ioan Smaia, al Parohiei Bucoșnița, dimpreună cu mai mulți credincioși, oameni de bine din localitate.

Sâmbătă, 16 aprilie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit alături de un sobor de preoți, slujba de sfințire a acestei troițe, în prezența autorităților centrale, județene și locale, precum și a unui număr mare de credincioși.

„Cei care au ctitorit această preafrumoasă troiță au făcut-o din dragoste către Mântuitorul Iisus Hristos. De aceea Îl rugăm pe Dumnezeu să le răsplătească pentru dragostea și jertfa de care au dat dovadă. Era necesară o troiță în această intersecție și iată că Dumnezeu a rânduit, chiar în sâmbăta lui Lazăr, în ajunul Floriilor, să ne adunăm aici, la picioarele Mântuitorului și să sfințim această cruce. Toți cei care trec pe aici și se închină acestei cruci, vor fi binecuvântați de Mântuitorul, Care le va trimite înger împreună călător, ca să-i păzească de toată reaua întâmplare”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Părintele Episcop a vorbit și de însemnătatea acestei zile. „Chiar dacă astăzi nu este sărbătoare cu cruce roșie în calendar, ne aducem aminte de cea mai mare minune săvârșită de Mântuitorul în activitatea Sa publică și anume învierea lui Lazăr cel mort de 4 zile. Lazăr a fost numit în sfintele evanghelii prietenul Domnului Hristos, iar noi asemenea lui trebuie ca în viața aceasta pământească să devenim și să rămânem permanent prieteni ai Mântuitorului”.

La final Preasfințitul Părinte Lucian i-a binecuvântat pe toți cei prezenți cu apă sfințită și le-a împărțit cărți cu rugăciuni pentru bolnavi și iconițe cu Praznicul Floriilor.