Săptămâna de rugăciune în Parohia Sacu

11 April 2022 Off By Herea Darius
Săptămâna de rugăciune în Parohia Sacu

Anul 2022 a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului”. Astfel în săptămâna a 5-a din marele si binecuvântatul post al Paștilor s-a desfășurat în parohia noastră săptămâna de rugăciune, săptămână în care ne-am rugat și ne-am îmbogățit duhovnicește, prin slujbele ce s-au făcut în fiecare seară și prin vizita părinților invitați care ne-au îmbogățit duhovnicește prin cuvintele lor de învățătură.

Luni am primit vizita părintelui Nicolae Cristian Iova de la Parohia Tincova, care ne-a vorbit despre pilda vameșului și a fariseului. Marți am primit vizita părintelui Trandafir Iustin Petru Albai de la Parohia Constantin Daicoviciu care ne-a vorbit despre ispitele pe care le avem in fiecare zi, dar mai ales în aceste zile de post Miercuri am săvârșit Denia Canonului Sfântului Andrei Criteanul, alături de părintele pensionar Ioan Dumitrașcu, care ne-a vorbit despre suflet.

Joi am primit vizita părintelui Vasile Anton Sârbu de la Parohia Peștere care ne-a vorbit despre post. Vineri am săvârșit Denia Acatistului Buneivestiri, încheind săptămâna noastră cu bucuria rugăciunii.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că a rânduit această săptămână de rugăciune în parohia noastră și putem spune ca ne apropiem de marele praznic al Învierii Domnului mai bogați sufletește și mai apropiați de Dumnezeu. Fie ca Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile noastre. (Pr. Ianăș Ambruș)