Întrunirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Timișului

13 May 2022 Off By Herea Darius
Întrunirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Timișului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prin purtarea de grijă a Preaonoratului Părinte Protopop Virgil-Constantin Voinea și sub îndrumarea părintelui Nicolae Lupulescu – coordonatorul cercului pastoral-misionar Valea Timișului, a avut loc joi, 12 mai 2022, întâlnirea lunară a cercului pastoral la Parohia Petroșnița.

Întrucât în această zi s-au desfășurat alegerile pentru organismele deliberative și executive eparhiale pentru mandatul 2022-2026, am considerat ca după încheierea alegerilor să săvârșim rugăciunea de mulțumire, arătând prin aceasta, mulțumirea pe care o aducem Preasfintei Treimi pentru toată facerea de bine pe care a revărsat-o asupra noastră, dar și a credincioșilor noștri.

Soborul care a săvârșit rugăciunea de mulțumire a fost format din: pr. Ioan Sârbu de la Parohia Petroșnița, pr. Simion Bica de la Parohia Teregova și pr. Ion Vela de la Parohia Sat Bătrân.

În partea a doua a întâlnirii, pr. Aron Bob de la Parohia Vîrciorova a susținut referatul intitulat:  ,,Rugăciuni de laudă, mulțumire și cerere”, din care am reținut cu toții că: ,,rostirea rugăciunii cu credință, cu evlavie și cu smerenie, ne face să fim mai buni și mai plini de dragoste față de Dumnezeu și de semeni. Ori că e rugăciune de laudă, mulțumire sau cerere, rugăciunea stă la baza vieții creștine”.

În încheiere, părintele coordonator împreună cu toți preoții cercului pastoral-misionar Valea Timișului l-au felicitat pe pr. Cătălin Găină de la Parohia Ilova pentru mandatul obținut în Adunarea Eparhială. (Pr. Nicolae Lupulescu)