Slujire arhierească în cartierul Pipirig din Caransebeș

13 June 2022 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească în cartierul Pipirig din Caransebeș

În a doua zi de Rusalii, la sărbătoarea Sfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de preoții și credincioșii Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeș. Fiind a doua zi de hram pentru această parohie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohială, la care au participat mulți credincioși din această parohie ce se află în cartierul „Pipirig”, dar și din întreg municipiul Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Cu această ocazie un grup de copii și tineri din parohie au prezentat un recital de cântări și poezii religioase. După Sfânta Liturghie Părintele Episcop Lucian a sfințit Capela cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și o casă funerară, ce se află în incinta cimitirului parohial. Totodată, a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru ctitorii trecuți la Domnul, dar și pentru toți cei care își dorm somnul de veci în acest cimitir.

„Ne-am bucurat astăzi să binecuvântăm munca preoților și credincioșilor de aici și să vedem cum biserica din Pipirig se înfrumusețează. Preoții se ostenesc să asigure hrana spirituală, dar lucrează și la partea Martei, pentru că atât ei, cât și credincioșii, au înțeles că cimitirul este un bun sacru și trebuie să fie acolo și o capelă, dar și o casă pentru priveghi și cele de trebuință slujbei de înmormântare”, a afirmat Părintele Episcop.

„Această parohie din Caransebeș este una importantă, cu aproximativ 3000 de credincioși, unde se încearcă să se dezvolte și servicii social-filantropice. Este foarte important ca parohiile noastre să fie dinamice și să încerce să acționeze pe toate planurile, nu doar pe plan administrativ-gospodăresc, ci și pe plan social-filantropic, dar în primul rând pe plan spiritual, liturgic”, a mai subliniat Preasfințitul Lucian.  

Biserica parohiei cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Pipirig-Caransebeș a fost ridicată între anii 2004-2010. Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în anul 2006, la praznicul „Pogorârii Sfântului Duh”, de către Preasfinţitul Părinte Lucian, iar la data de 18 decembrie 2010 a fost târnosită tot de ierarhul Caransebeșului.