Hirotonie de preot la Catedrala Episcopală din Caransebeș

8 July 2022 Off By Pavel Canea
Hirotonie de preot la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Vineri, 8 iulie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș. În cadrul acesteia l-a hirotonit preot pe diaconul Dragoș Ilie Rădoi, pe seama parohiei Topleț din Protopopiatul Băile Herculane. Părintele Dragoș a slujit timp de doi ani ca și diacon la Biserica „Schimbarea la Față” din orașul stațiune Băile Herculane.

Sfânta slujbă a fost oficiată de ierarh alături cu un sobor de preoți și diaconi. „Ne bucurăm că astăzi au slujit împreună cu noi, părintele protopop al Protopopiatului Băile Herculane și paroh la Parohia «Schimbarea la Față» din Herculane, precum și părintele Răzvan Rădoi, paroh la Eftimie Murgu, fratele mai mare al părintelui Dragoș. A fost o bucurie să slujim astăzi Sfânta Liturghie și să săvârșim Taina Hirotoniei în treapta preoției”, a subliniat Părintele Episcop.

Au fost prezenți la sfânta slujbă familia părintelui Dragoș, dar și credincioși din Herculane, Topleț, Eftimie Murgu și Bogâltin, satul natal al părintelui Dragoș. „Împreună am rugat astăzi pe Arhiereul cel veșnic să pogoare peste părintele nou hirotonit, harul Sfântului Duh, care, așa cum spunem în formula sacramentală, «pe cele neputincioase le vindecă și pe cele cu lipsă le împlinește». Harul Duhului Sfânt împlinește și desăvârșește pe slujitorul sfântului altar. Noi suntem neputincioși, avem scăpări și scăderi, avem multe probleme duhovnicești și de sănătate, dar întotdeauna trebuie să ne punem încrederea în Dumnezeu  care ne vindecă de orice neputință”, a mai spus Preasfințitul Lucian la final.  

Părintele Dragoș a fost hirotesit de către ierarh și duhovnic pe seama credincioșilor din Parohia Topleț, ce este ocrotită de „Sfântul Arhidiacon Ștefan”. Localitatea Topleț se află în extremitatea sud-estică a judeţului Caraş-Severin, la limita mediană cu judeţul Mehedinţi. Parohia este de categoria I rural A și are 354 familii cu aproximativ 970 credincioşi.