Seară de rugăciune în Parohia Biniș

3 August 2022 Off By Pavel Canea
Seară de rugăciune în Parohia Biniș

În data de întâi august, în prima zi din postul Adormirii Maicii Domnului, din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc la Parohia Biniș, întrunirea lunară a preoților din cadrul cercului-pastoral Bocșa.

În contextul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, începând cu ora 18 a fost oficiată Sfânta Taină a Maslului, de către un sobor de șapte preoți, membrii ai cercului pastoral-misionar Bocșa, având ca protos pe pr. Silviu Ferciug de la Parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Bocșa.

Părintele Ferciug a rostit și cuvântul de învățătură de la finalul slujbei, subliniind importanța rugăciunii continue în viața noastră atât către Părintele nostru cel Ceresc, cât și către Maica Domnului și toți sfinții. Răspunsurile la strană au fost date de către ceilalți preoți aparținători acestui cerc.

În partea a doua a întâlnirii părintele Ovidiu Mezeniuc, de la Parohia Doclin, a prezentat un amplu și captivant referat despre Sfântul Grigorie Palama, intitulat „Tinerețe și asceză”. „Încă de tânăr și-a asumat o rânduială aspră cu post, rugăciune și priveghere. A fost un om al rugăciunii și nevoinței, mare teolog, căutător al înțelesurilor adânci și totodată, apărător al dreptei credințe atunci când adevărurile sfinte s-au aflat în pericol”, a subliniat părintele Ovidiu în referatul său.