Programul de intensificare a rugăciunii în Eparhia Caransebeșului continuă

23 September 2022 Off By Pavel Canea
Programul de intensificare a rugăciunii în Eparhia Caransebeșului continuă

Joi, 22 septembrie, s-a reluat programul eparhial de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului, prilejuit de Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, declarat în Patriarhia Română anul acesta.

Astfel, în întreaga Eparhie a Banatului de Munte au fost săvârșite joi, 22 septembrie, zece Sfinte Liturghii de către ierarhul locului, părinții consilieri, inspectori și protopopi, alături de toți clericii din eparhie.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în Parohia Dognecea din Protopopiatul Reșița. Aici a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, fiind prezenți toți preoții aparținători cercului pastoral-misionar Bocșa. De asemenea, au participat credincioși, copii și tineri din localitate, precum și autoritățile locale.

Toți clericii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, dar și credincioși, copii și tineri, ce s-au pregătit pentru a se apropia de Sfintele Taine.

„Ne-am bucurat că preoții din acest cerc pastoral au venit aici la invitația noastră și, iată, și în acest fel am punctat articulat anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, oficiind Sfânta Liturghie cu frații noștri preoți. Este foarte important că și în celelalte 9 cercuri a fost oficiată Sfânta Liturghie, astfel încât toți preoții din Eparhia noastră au fost prezenți astăzi la sfânta biserică, unii slujind, dar toți împărtășindu-se cu Sfintele Taine”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

 „A fost o zi binecuvântată în care comunitatea de aici a fost în mare sărbătoare, mai ales că nu am slujit de câțiva ani la Dognecea, unde sunt aproximativ 900 de credincioși. De aceea am socotit de bine ca preoții din acest cerc pastoral-misionar să se reunească aici pentru că această parohie este una importantă din cadrul Eparhiei Caransebeșului”, a mai spus Părintele Episcop.

Prin aceste slujiri în zilele de rând, se dorește intensificarea rugăciunii în întreaga Episcopie a Caransebeșului, dar și comuniunea euharistică a ierarhului cu toți preoții și credincioșii din eparhie. Programul eparhial cuprinde săvârșirea a 100 Sfinte Liturghii și 70 de Sfinte Masluri în zile lucrătoare, pe parcursul întregului an 2022, în toate cele 10 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei Banatului de Munte.