Bucurie euharisticӑ la Aşezӑmȃntul de Servicii Sociale „Sfȃntul Vasile cel Mare”

9 June 2021 Off By Pavel Canea
Bucurie euharisticӑ la Aşezӑmȃntul de Servicii Sociale „Sfȃntul Vasile cel Mare”

Ȋn duminica a VI-a dupӑ Paşti, prin purtarea de grijӑ a lui Dumnezeu, la Aşezӑmȃntul de Servicii Sociale „Sfȃntul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului a fost oficiată Sfȃnta şi Dumnezeiasca Liturghie, scopul principal fiind împărtășirea copiilor.

Întrucât începutul lunii iunie este special pentru toții copiii, fiind sӑrbӑtorită Ziua Internațională a Copilului, atenția a fost îndreptată și spre latura spirituală a beneficiarilor acestui complex. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, părintele director Liviu Bojin a săvârșit Sfȃnta Liturghie în paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta centrului, la care au participat mulţi copii și tineri însoțiți de părinții lor. Aceștia s-au împӑrtӑşit la momentul potrivit cu Trupul şi Sȃngele Mȃntuitorului Iisus Hristos.

„Pe lȃngӑ activitӑţile sociale desfӑşurate prin programele de „after school” şi creşӑ, punem un accent deosebit pe formarea spiritualӑ, duhovniceascӑ a beneficiarilor, care au nevoie de o creştere sӑnӑtoasӑ, greu de ȋmplinit fӑrӑ chemarea şi prezenţa lui Dumnezeu”, a afirmat părintele director la final.

Aşezӑmȃntul de Servicii Sociale „Sfȃntul Vasile cel Mare” oferӑ sprijin social-filantropic, prin programele sale, mai multor grupe de copii cu vȃrste cuprinse între 0 şi 10 ani. În prezent, sunt 150 de beneficiari care se bucură de serviciile oferite: transport, hrană, asistenţă socială şi medicală, îndrumare în efectuarea temelor, precum şi diverse activităţi extraşcolare.

Toate serviciile Complexului funcţionează prin Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Caransebeşului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.