Bucuria împreunei lucrări la „Centrul de Tineret Zăgujeni”

12 April 2022 Off By Pavel Canea
Bucuria împreunei lucrări la „Centrul de Tineret Zăgujeni”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în această perioadă prepascală, la „Centrul de Tineret Zăgujeni” a fost începută o nouă activitate în cadrul proiectului „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Țara Gugulanilor”.

Coordonați de asistentul social Violeta Mȍkesch, primii 8 copii, din localitatea Zăgujeni, beneficiază de activitățile unui serviciu social de tip „școală după școală”, sub îndrumarea doamnei psihopedagog Roșca Adelina-Denisa, voluntar în cadrul Centrului.

„Bucuria și entuziasmul celor mici înseninează zilele celor implicați în acest serviciu social, ce se dorește a fi mai mult decât ceea ce poate limbajul de specialitate exprima, datorită viziunii teologice ce animă această împreună lucrare pentru mai binele membrilor societății și ai Bisericii totodată. În relațiile dintre oameni oferim și primim, iar darul poartă pecetea a ceea ce suntem. Comunicarea se face prin cuvinte, gânduri, sentimente, nu doar prin obiecte și duce la comuniune sau la lipsa ei. Ne formăm în relație cu ceilalți. Multe din întâmplările sau întâlnirile vieții pot fi, fără să percepem, providențiale. Suntem într-o continuă căutare, însetați de cunoaștere. Cu toții, însă la vârsta sinceră a copilăriei îndrăznim să punem  în mod mai direct întrebări. Răspunsul la acestea rămâne esențial”, a subliniat Violeta Mȍkesch.

„Dăruirea trebuie să satisfacă nevoile concrete, iar activitățile noastre se doresc a împlini real și extins, permanent și concludent datoriile iubirii aproapelui spre creșterea lui în și cu Hristos. În perioada imediat următoare această primă grupă va fi îmbogățită  prin adăugarea de noi beneficiari, rodirea lor fiind împlinirea noastră”, a mai spus asistentul social.

Programul zilnic al beneficiarilor se desfășoară ținând cont de vârsta acestora, nivelul de dezvoltare, potențialul, nevoile și disponibilitățile pe care le au, asigurându-li-se totodată îngrijirea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Copiii servesc zilnic masa de prânz, primesc suport în efectuarea temelor, iar activitățile desfășurate sunt conforme cu vârsta, nevoile și particularitățile acestora.