Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” în Protopopiatul Moldova Nouă

13 April 2022 Off By Pavel Canea
Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” în Protopopiatul Moldova Nouă

În după amiaza zilei de marți, 12 aprilie, a avut loc un eveniment festiv pentru copiii din Protopopiatul Moldova Nouă, participanți la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, aceștia având parte de o întâlnire de suflet cu organizatorii concursului la nivel eparhial și la nivel de protopopiat.

Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă a fost gazda a festivității de premiere a etapei pe Protopopiat a Concursului Național Catehetic din cadrul programului „Hristos  împărtășit copiilor” –  „Rugăciunea viața mea”.

 La eveniment au fost prezenți coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului – părintele inspector Mihai Ciucur, protopopul de Moldova Nouă – părintele Bogoliub Martinovici precum și preoții participanți însoțiți de reprezentanți ai copiilor din grupele catehetice.

Festivitatea a debutat cu o rugăciune de mulțumire, urmată de un  scurt dialog duhovnicesc și de cunoaștere pe care părintele inspector l-a purtat cu copiii prezenți la eveniment. În continuarea festivității, a fost vizionat materialul câștigător la nivel de protopopiat, iar la final au fost acordate diplome și premii constând în cărți și obiecte bisericești tuturor grupelor catehetice participante.

La nivelul Protopopiatului Moldova Nouă  s-au înscris în concurs 15 grupe catehetice din 15 parohii de pe întreg cuprinsul protopopiatului, 10 dintre acestea fiind premiate în cadrul festivității. Premiul I a fost acordat grupului catehetic al Parohiei „Sf. M. Mc Gheorghe” din Moldova Nouă, pentru proiectul „Rugăciunea în familia de azi”,  coordonat de părintele Gheorghiță Băloi.

„Acest concurs a reprezentat pentru copiii implicați o gură de oxigen, căci au putut simți puterea rugăciunii în viața lor, atât la școală, cât și acasă și în interacțiunile lor sociale”, a mărturisit coordonatorul echipei câștigătoare.

La rândul său, coordonatorul Biroului de catehizare la nivel eparhial, părintele Mihai Ciucur, a subliniat: „suntem în protopopiatul cu cea mai intensă activitate misionară cu copiii și tinerii din eparhia noastră, pentru că aici avem de mai mulți ani patru centre de tineret foarte active și aici se desfășoară cele mai multe și mai constante activități catehetice și educative cu generația tânără. Ne-am bucurat în mod deosebit astăzi pentru că am avut ocazia să cunoaștem grupe de copii și din alte parohii, coordonați de preoți tineri și cu râvnă în lucrarea catehetică și misionară a Bisericii noastre”.

În perioada următoare se vor juriza și premia portofoliile înscrise în concurs și în celelalte protopopiate de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului,  urmând ca în data de 11 mai să aibă loc festivitatea la nivel eparhial.