Tinerii din Moldova Nouă în tabără pe Muntele Parâng

8 February 2019 Off By Herea Darius
Tinerii din Moldova Nouă în tabără pe Muntele Parâng

În perioada 4-7 februarie, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, a organizat o nouă tabăra de iarnă în stațiunea turistică Parâng, beneficiind de aceasta 25 de tineri din orașul Moldova Nouă.

  Dat fiind faptul că perioada a coincis cu vacanța școlară intersemestrială, tinerii prezenți au beneficiat de un program concentrat în special pe recreere și socializare, drumeții și cursuri de schi. Din program nu au lipsit dezbaterile pe diferite teme religioase de interes, specifice vârstei, precum și un program de rugăciune.

 Părintele Ion Nedelcu a relatat: „Tinerii prezenți în această tabără, se află la vârsta cea mai vulnerabilă, vârsta la care apar tot felul de întrebări, încep să facă alegeri importante pentru viață, alegeri care dacă sunt greșite îi pot afecta mulți ani. Prin urmare, am considerat că este bine să fie sub îndrumarea Bisericii, pentru a-i păzi de eventualele căderi. În lupta cu tentațiile și provocările care apar în fiecare zi, tinerii nu pot reuși singuri. De aceea am încercat în aceste zile petrecute împreună, să le arăt cât de importantă și cât de necesară este rugăciunea. Ea le dă posibilitatea să-i spună lui Dumnezeu necazul și frământările pe care le au”

Staţiunea Parâng este localizată la o altitudine de aproximativ 1800 metri, în partea estica a Defileului Jiului, la o distanță de aproximativ 5 km de Petroşani, în Munţii Parâng, al căror potential turistic este deosebit de mare. Această locație a devenit în ultimii ani din ce în ce mai cunoscută în rândul turiștilor, în special iubitori ai sporturilor de iarna, datorită prezenței pârtiilor moderne de care dispune.