Ateliere pro vita la Caransebeș și Reșița

22 March 2019 Off By Pavel Canea
Ateliere pro vita la Caransebeș și Reșița

„Luna pentru viață” a prilejuit și în acest an organizarea, în mai multe localități ale Episcopiei Caransebeșului, a unor manifestări pro vita, organizate, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Luican, de către mai multe filiale ale ATOR Banatul de Munte.

Astfel, tinerii atoriști din filiala Caransebeș au organizat joi, 21 martie, la demisolul Catedralei „Învierea Domnului”, un atelier pro vita, intitulat „Culorile vieții”. În cadrul atelierului, au fost prezentate teme care reliefează importanța vieții, dar și probleme ale tinerelor mame aflate în criză de sarcină. Tinerii care au moderat atelierul fac parte din echipa de voluntari implicați în programul educațional „Tabăra din inima satului” și au fost formați la Marga de către Alexandra Nadane – președinta Asociației „România pentru viață” din București. În urma acestui atelier, tinerii și-au manifestat dorința de a participa la Marșul pentru viață, care va avea loc sâmbătă, 23 martie la Reșița.

Mărturiile participanților ilustrează atât importanța temei, cât și impactul avut asupra lor. „Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest atelier și consider că este un prilej foarte bun de formare a tinerilor ortodocși, ajutându-i să vadă lumea cu alți ochi și aducându-i pe calea cea dreaptă!”, a mărturisit Lucian Barbescu – reprezentant ATOR Valea Bistrei.

„De obicei mă plictisesc cam repede, dar acest atelier a fost captivant. Mi-a plăcut abordarea temei cu privire la efectele avortului și cred că sunt importante pentru ai face pe tineri să conștientizeze cât de grav este avortul.” a spus, la rândul său, Alexandru Ștefănigă – membru ATOR Caransebeș

„Din păcate, în zilele noastre avortul a ajuns să fie foarte populat, în ciuda faptului că reprezintă un păcat. În urma atelierului mi-am dat seama că, mamele aflate în criză de sarcină au nevoie de sprijinul nostru, oferindu-l putem salva o viață.” – Pop Anca Denisa – ATOR Caransebeș.

Și la Reșița, în aceeași zi, a avut loc un atelier pro vita pentru copiii și adolescenții de la centrele sociale ale municipiului de pe Bârzava. Atelierul a fost susținut de către părintele Mihai Ciucur – cel care a vorbit adolescenților despre importanța păstrării fecioriei, cât și despre modalitățile practice prin care pot fi sprijinite tinerele care au rămas însărcinate și sunt în pericol de a avorta. De asemenea Anita Radics, a organizat un atelier de povești pentru copiii din clasele primare, având ca temă viața de dinainte de naștere și dezvoltarea fătului de la concepție la naștere, pe baza cărții „Bebe – o poveste din burtică”, scrisă de Veronica Iani.

În aceeași zi, la orele serii, membrii și voluntarii Centrului de Tineret Moniom, au organizat, la sediul centrului, un atelier de confecționare de pancarte pentru marșul pentru viață.

Toate aceste activități au avut și rolul de a promova Marșul pentru viață, eveniment care va fi organizat la Reșița, în data de 23 martie 2019, începând cu ora 16 și având ca punct de plecare biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului. (Anastasia Chereș)