Centrul de tineret „Vasiova” a împlinit 5 ani!

3 March 2019 Off By Herea Darius
Centrul de tineret „Vasiova” a împlinit 5 ani!

Joi, 28 februarie, la sediul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, acolo unde își desfășoară activitatea și Centrul de tineret „Vasiova” al bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa, a avut loc un eveniment aniversar dedicat celor 5 ani de rodnică și frumoasă activitate a Centrului.

Cu 5 ani în urmă Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, poposea la Bocșa pentru a sfinți și binecuvânta această sală în care urma să-și desfășoare activitatea Centrul de tineret „Vasiova” coordonat de pr. Doru Melinescu și dna. preoteasă, prof. Loredana Melinescu.

Alături de autoritățile locale, de preoți și dascăli, tineri și copii din parohie au pus bazele acestei formațiuni cultural-spirituale, dorindu-și o activitate diversificată, atrăgătoare pentru copii, incitantă și provocatoare pentru tineri,  pe placul tuturor, dar, mai ales, plăcută lui Dumnezeu. De toate acestea s-a îngrijit părintele Doru Melinescu împreună cu dna. preoteasă, cu sprijinul părintelui inspector Mihai Ciucur și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Astfel că, pe parcursul celor 5 ani de activitate, la Centrul de tineret „Vasiova” au avut loc activități de tot felul, atât recreative, cât și educative: lansări de cărți, întâlniri cu diverse personalități, dezbateri și discuții pe teme de literatură, de limbă, de sănătate și, evident, pe temă religioasă; vizionări de filme și proiecții ale unor materiale realizate chiar de către tineri; atelier de pictură și handmade-uri; excursii și pelerinaje; cântece religioase, colinde, cântece de strană și, nu în ultimul rând, rugăciune: atât la Centru cât și în Biserică. De toate acestea au beneficiat între 30 și 50 de copii și tineri care au răspuns prezent la toate evenimentele organizate de Centru de tineret sau la care au fost invitați să participe: Marșul pentru Viață, procesiunea icoanelor, Ziua mamei creștine etc.

În cei 5 ani de existență ai acestul Centru de tineret, pr. Doru Melinescu a reușit și are meritul de a fi format câțiva tineri de excepție, care au pornit în viață frumos și de care noi, bocșenii, putem și mândri. Tineri care acum sunt studenți și care continuă frumoasa misiune deprinsă în acest modest Centru: de a fi un bun creștin ortodox, de a aduce slavă lui Dumnezeu pentru toate și de a face bine celor din jur.

De asemenea, actualul preot coordonator al Centrului de tineret„Vasiova”, pr. dr. Daniel Crecan duce cu onoare mai departe ceea ce pr. Doru Melinescu a construit și, iată, la ceas aniversar, tineri și vârstnici, preoți și dascăli, reuniți pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru cei 5 ani de bucurie împreună.

Frumoase cuvinte au fost rostite de părintele protopop Gheorghe Șuveți, de către pr. insp. Mihai Ciucur, de către pr. dr. Daniel Crecan, de către preoții parteneri ai Centrului de tineret „Vasiova”, pr. Valentin Costea și pr. Ciprian Costiș, precum și de către managerul instituției gazdă, Gabriela Șerban.

Evenimentul aniversării celor 5 ani de activitate a Centrului de tineret „Vasiova” și-a dorit să marcheze și un nou început sub coordonarea pr.dr. Daniel Crecan, un nou început cu nădejde și promisiunea continuității.

„Cinci ani de zile nu e nici mult, nici puțin”, afirma pr.insp. Mihai Ciucur, „dar aș vrea să subliniez un lucru important și aș vrea să mă adresez mai ales tinerilor: suntem tentați să începem o mulțime de lucruri, mai ales în adolescență și tinerețe, să ne apucăm de o mulțime de planuri și proiecte, dar trebuie să știți că dacă nu jertfiți ceva acolo, la temelia acelui proiect pe care l-ați început, acesta nu va rezista. Trebuie să fiți dispuși să jertfiți timp, mai ales timp, apoi să aveți dorință și rugăiune. Dumnezeu răsplătește fiecăruia și faptele știute și cele neștiute. Iar noi, preoții, vom ajuta cât va fi posibil pentru a întări lucrarea Centrului de tineret «Vasiova». Dumnezeu să ne ajute! ”