Marșul pentru viață la Reșița

19 March 2019 Off By Herea Darius
Marșul pentru viață la Reșița

Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și Activități cu tinerii, alături de Protopopiatul Ortodox Reșița și de mai multe instituții și organizații județene, organizează  în data de 23 martie 2018, între orele 16.00-18.00, la Reșița, Marșul Pentru Viață 2019, cu tema „Unic din prima secundă”.

 Acțiunea se desfășoară cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului și va  debuta la ora 16, la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița cu o slujbă religioasă. Marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Str Progresului – Parcul Tricolorului – Catedrala „Schimbarea la față” – Capela Spitalului Județean – Bd. Republicii – Biserica ”Pogorârea Sf. Duh” de pe Calea Caransebeșului. În cadrul evenimentului, pe esplanada din fața Catedralei din Govândari vor fi transmise mesaje de susținere a vieții din partea organizatorilor, iar corul de femei „Laudae” va interpreta un scurt program de pricesne și cântece specifice perioadei.

Scopul organizării marșului este sensibilizarea societății, în asamblul ei, pentru susținerea dreptului la viață al tuturor pruncilor, precum și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, printr-o atitudine civică pro-viață care să genereze instrumente concrete de sprijinire a acestora.

Evenimentul este unul neconfesional și apolitic, adresându-se tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă.

În județul Caraș-Severin, partenerii implicați în organizarea marșului sunt: Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Asociația „Din inimă pentru inimă” și Centrul de Tineret Moniom. Evenimentul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Banat TV, Radio România Reșița, Express de Banat și Jurnal de Caraș-Severin, alături de Agenția de presă Basilica a Patriarhiei Române.

Organizatorii lansează tuturor invitația de a fi prezenți la marș, indiferent de vremea de afară, aceasta fiind modalitatea concretă de a arăta că le pasă de darul suprem al vieții și de a prețui și respecta femeile care se luptă pentru a proteja viața copiilor lor și viitorul acestui neam.