Întâlnire Centru Zonal de Tineret

12 June 2019 Off By Pavel Canea
Întâlnire Centru Zonal de Tineret

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc la Parohia Sacu din Protopopiatul Caransebeș o întâlnire tematică la care au participat copii și tineri, alături de preoții parohi, de la mai multe parohii care alcătuiesc Centrul de tineret zonal „Sf. Cuv. Parascheva” din Zăgujeni. Întâlnirea, a debutat la biserica parohială din Sacu cu o rugăciune, după care toți participanții au mers la o sală din apropiere, unde s-au desfășurat activitățile.

Invitatul special al acestei întâlniri a fost șeful de post din comună, care a vorbit elevilor despre pericolul la care se expun aceștia din ignoranță, neatenție și neștiință. A fost expus apoi pericolul drogurilor, cu tot ceea ce implică acesta, fiind evidențiate mai ales urmările pentru trup și suflet.

Au urmat discuții legate de frumusețea copilăriei, precum și beneficiile pe care le are un copil față de un adult. Fiecare participant a evocat amintiri din copilărie, chiar dacă era tânăr sau matur.

După vizionarea unui film legat de copilărie, toți au discutat despre diferitele întâmplări hazlii de care au avut parte, promițând să prelungească copilăria cât mai mult posibil. S-au bucurat de această întâlnire copii și tineri din parohiile: Zăgujeni, Peștere, Maciova, Sălbăgelu Nou și Sacu.