Cei mai buni elevi premiați de Părintele Episcop Lucian

11 June 2019 Off By Pavel Canea
Cei mai buni elevi premiați de Părintele Episcop Lucian

Marți, 11 iunie, în Sala de Festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului au fost premiați la sfârșit de an școlar cei mai buni elevi seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, dar și elevi de la mai multe școli din județul Caraș-Severin ce au participat la olimpiade și concursuri naționale, organizate de Ministerul Educației Naționale anul acesta.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului împreună cu părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie în județul Caraș-Severin și părinții diriginți de la Seminarul Teologic au oferit premii elevilor ce au obținut rezultatele cele mai bune în acest an școlar. De asemenea, au primit premii și elevii seminariști care au avut o prezență constantă la programul duhovnicesc al școlii de vocație din Caransebeș și elevi de la mai multe școli din județul Caraș-Severin, participanți la olimpiade și concursuri.

„Am fost împreună cu tinerii noștri cei mai studioși și credincioși din Episcopia noastră să le oferim premii, ca munca lor să fie răsplătită și să primească binecuvântare. Le mulțumim tuturor celor care i-au format și educat pe acești tineri merituoși ce ne-au reprezentat cu cinste la olimpiade și la concursuri județene și naționale. Îi felicităm în mod deosebit pe elevii seminariști care se ostenesc cu învățătura, fiind prezenți la toate manifestările Episcopiei noastre, la programul liturgic, dar și la programul școlar, la orele de curs, obținând rezultate bune și foarte bune la învățătură și purtare”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Părintele Episcop le-a urat tuturor „vacanță frumoasă și plăcută și să ne revedem în anul școlar viitor pe care dorim să fie un an la fel de bun ca cel care se încheie, pentru că noi credem și mărturisim că în nici un an școlar nu am oferit atât de multe premii elevilor seminariști și elevilor din școlile județului nostru prezenți la olimpiade. Este o bucurie mare pentru noi să fim înconjurați de tineri studioși, credincioși și merituoși și să-i avem aproape, pentru că Biserica trăiește și prin acești tineri care sunt interesați de studierea Cuvântului lui Dumnezeu”, a mai spus ierarhul.

Anul acesta a fost unul mai special față de anii precedenți întrucât un număr foarte mare de elevi de la mai multe licee din județul Caraș-Severin s-au înscris și au obținut rezultate foarte bune la concursurile organizate în anul școlar 2018-1019, în special la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice organizată la Caransebeș.

Premiile au constat în diplome, cărți și bani oferite de către Episcopia Caransebeșului. Elevii au venit la Centrul eparhial din Caransebeș îmbrăcați în costume populare și având câte un buchet de flori pentru Părintele Episcop și pentru părinții diriginți.