ATOR Banatul de Munte la ceas aniversar

19 July 2019 Off By Pavel Canea
ATOR Banatul de Munte la ceas aniversar

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a aflat joi, 18 iulie, la ceas aniversar, prin sărbătorirea celor trei ani de misiune și activitate, de la înființare și până în prezent.

Frumosul eveniment a fost sărbătorit în parohia Măureni, unde în această săptămână se desfășoară și proiectul „Tabăra din Inima Satului”, la care tineri membri ai asociației din întreg județul sunt implicați în calitate de voluntari.

Sărbătoarea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială, de către părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Marinel Bobescu, coordonator al filialei ATOR Oravița și de părintele Aurel Radics, parohul enoriei gazdă. Răspunsurile la strană au fost date de către tinerii membri ai ATOR Banatul de Munte, sosiți din toate regiunile județului Caraș-Severin. La acest eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și ai școlii din localitate. La finalul Sfintei Liturghii au avut loc câteva alocuțiuni din partea reprezentanților asociației, a reprezentanților filialelor ATOR Banatul de Munte și a colaboratorilor acestora. A fost evidențiată lucrarea asociației de-a lungul celor trei ani, s-au expus cele mai importante proiecte și a fost  subliniat impactul deosebit pe care îl are această asociație în rândul tinerilor din Episcopia Caransebeșului.

„La trei ani de activitate, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se bucură să privească înapoi la toate proiectele și activitățile pe care le-a desfășurat, cu recunoștință față de Dumnezeu și de Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul ATOR Banatul de Munte, pentru că această minunată familie a luat ființă. Tot ceea ce s-a clădit în acești trei ani poartă binecuvântarea lui Dumnezeu pe care am simțit-o de fiecare dată la începerea unui nou proiect. ATOR Banatul de Munte, purtătoare de binecuvântare, este familie, casă, școală, prietenie pentru noi, toți tinerii din județul Caraș-Severin care ne identificăm cu valorile pe care această asociație le promovează atât de frumos și pe care încercăm și noi să le purtăm mai departe prin anii și viața noastră”, mărturisește Anita Radics, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se află în cel de-al treilea an de activitate misionară în Episcopia Caransebeșului. Alcătuită din tineri proveniți din fiecare zonă a eparhiei, asociația derulează numeroase proiecte sociale, educaționale și catehetice destinate copiilor și tinerilor. Proiectul reprezentativ al asociației în acest an este „Tabăra din Inima Satului”, în cadrul căruia activează un număr de 70 voluntari ai ATOR Banatul de Munte.