În vizită la Schitul Bogâltin

31 October 2019 Off By Herea Darius
În vizită la Schitul Bogâltin

Luni, 28 octombrie, tinerii din filiala ATOR Băile Herculane au mers în vizita la Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Bogâltin, împreună cu părintele coordonator Bogdan Belu și cu profesorii de religie: Georgeta Telehoi, Ramona Capra, Ionica Bubă și George Orza. În bisericuța schitului, tinerii și profesorii au fost întâmpinați cu dragoste părintească de către părintele stareț Filotei Gherman, alături de obștea așezământului monahal.

După un moment de rugăciune, atât tinerii, cât și profesorii i-au adresat întrebări ieromonahului Filotei, acesta subliniind faptul că tinerețea este o vârstă pândită de vulnerabilități, dar cu înțelepciune, cu rugăciune și cu sprijin din partea bisericii, a profesorilor de religie și a familiei, tânărul se poate dezvolta armonios.

Legătura „preot – elev – profesor” a fost întreținută de încărcătura spirituală a locului, părintele stareț exprimându-și bucuria odată cu inițiativa de a mai poposi în frumoasa vatră monahală de la Bogâltin. (Claudiu Românu)