Întâlnire organizatorică în cadrul proiectului „Tabăra din inima satului 2020”

25 January 2020 Off By Pavel Canea
Întâlnire organizatorică în cadrul proiectului „Tabăra din inima satului 2020”

Vineri, 24 ianuarie, s-a desfășurat în comuna Marga din județul Caraș-Severin o întâlnire de lucru a echipei de organizare a Programului TDIS (Tabăra din inima satului) 2020. TDIS este cel mai mare program educațional al anului 2019 implementat de Episcopia Caransebeșului, fiind organizate 14 tabere în tot atâtea localități rurale din întreaga eparhie. Timp de câteva luni  522 copii și tineri proveniți din 14 sate ale Banatului de Munte au avut parte de nenumărate ateliere de creație, seri tematice, recreere și formare duhovnicească.

În deschiderea acestui eveniment a fost săvârșit un Te Deum cu prilejul împlinirii în 24 ianuarie a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Suntem la prima întâlnire din anul acesta cu tinerii din Episcopia Caransebeșului care are ca scop creionarea principalelor proiecte sociale, educaționale și misionare. Având în vedere succesul programului TDIS din 2019 ne bucurăm să implementăm anul acesta un nou proiect care să puncteze anul omagial al pastorației părinților și copiilor și anume proiectul «Tabăra din inima familiei». Acesta se adaugă la TDIS și vom dezvolta atât în mediul rural cât și în mediul urban ateliere de educație, formare și pastorație a părinților pentru că această componentă a familiei ne preocupă foarte mult”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.    

După slujbă, a fost vizionat un film de prezentare TDIS 2019 și s-au analizat punctele tari, puncte slabe, ce a fost bine și ce nu a fost bine la ediția ce a trecut.

Tot în prima parte a zilei s-a stabilit conceptul TDIS 2020, fiind conturate atelierele, modul de prezentare a lor, modalitățile de lucru, ghidul TDIS și ghidul voluntarului TDIS. De asemenea s-au stabilit echipele de lucru pe ateliere (formator – asistenți formare).

„Ne bucurăm că odată cu această întâlnire echipa de lucru a noastră s-a lărgit. Au venit tineri noi, voluntari cu experiență, care își vor aduce aportul lor la conceperea acestor tabere. La ora actuală sunt peste 100 de voluntari care doresc să se implice în aceste programe educaționale din Episcopia Caransebeșului”, a mai spus părintele inspector Mihai Ciucur.

În a doua parte a zilei s-a prezentat baza de date a voluntarilor pentru TDIS 2020, după care s-au organizat taberele – perioadă, număr de tabere, durata taberelor, locuri de organizare (localități) agreate, etc. De asemenea s-a discutat și despre promovarea proiectului, precum și alte detalii organizatorice.