Rugăciune și comuniune la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

23 January 2020 Off By Herea Darius
Rugăciune și comuniune la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița a fost gazda întâlnirii Cercului pastoral-misionar Reșița Sud în data de 21 ianuarie 2019. Pentru început s-a oficiat slujba Vecerniei de către părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței împreună cu părintele Mihăiță Dicu – de la Parohia Doman și secretar al protopopiatului și părintele Mihai Sevastian Pană – de la Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – Reșița. Răspunsurile la strană au fost asigurate de ceilalți preoți prezenți. De asemenea la slujbă au participat și un număr mare de credincioși. La finalul Vecerniei părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a rostit un cuvânt de învățătură în care a amintit printre altele și faptul că pe lângă slujirea sacerdotală a preoților și credincioșii au slujirea lor în biserică și de aceea trebuie să fie o legătură foarte strânsă între preoți și credincioși atunci când vine vorba de misiune, mai ales în societatea contemporană în care trăim, spre binele Bisericii și comunității din care facem parte.

În partea a doua a întâlnirii, pr. Cristian Manole – coordonatorul Cercului pastoral-misionar Reșița Sud a prezentat un filmuleț cu activitatea cercului din anul trecut, dar și lucrările ce au avut loc în anul 2019 la unele parohii, atât la sfântul locaș cât și la casa parohială sau cimitirele parohiale. După această prezentare au avut loc discuții legate de problemele întâmpinate pe plan administrativ în anul precedent și cum au fost rezolvate acestea. De asemenea s-a luat în discuție și concursul Patriarhiei Române „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

De asemenea pr. Cristian Manole  a prezentat preoților prezenți propunerile cu întâlnirile ce se vor derula în anul acesta. Părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a mai amintit celor prezenți câteva probleme adminstrative care trebuiesc soluționate cât mai repede posibil. (Pr. Cristian Manole)