Ateliere de lucru cu copiii la Caransebeș

25 February 2020 Off By Herea Darius
Ateliere de lucru cu copiii la Caransebeș

În perioada 22-23 februarie Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și ATOR Banatul de Munte, filiala Caransebeș au organizat două ateliere pentru copii: de dezvoltare personală și pro-viață. Atelierul de dezvoltare personală cu tema „Cine sunt eu, și cum mă văd ceilalți?” a fost susținut de tânărul George Lăpădat, student la Universitatea din București, PR la ATOR Banatul de Munte și formator junior în cadrul programului TDIS, prin care a explicat copiilor ce înseamnă să ai stima de sine scăzută sau ridicată, cum să se accepte și să se iubească așa cum sunt, cum să-și exprime emoțiile  și gândurile în mod adecvat, cum să relaționeze și să-i respecte pe ceilalți.

În cea de-a doua parte a atelierului, copiii au participat la câteva  jocuri de socializare prin care au încercat să descopere ce îi face cu adevărat importanți și ce trebuie să facă pentru a-și îmbunătăți stima de sine, primind  sfaturi  și încurajându-se  unii pe alții.

Duminică, 23 februarie la Grădinița „Sf. M. Mc. Filofteia” din Caramsebeș s-a desfășurat atelierul pro-viață pentru copii, susținut de tânăra elevă Anastasia Chereș, membru ATOR Caransebeș, care a prezentat copiilor cartea „Bebe – o poveste din burtică” scrisă de Veronica Iani, având ca temă viața de dinainte de naștere și dezvoltarea copilului de la con­cepție la naștere. Copiii au  descoperit cum au apărut pe lume, cum a început să le bată inimioara, dar și uluitoarele transformări de care au avut parte în primele 9 luni de viață intrauterină , comparând cele 9 luni cu un fruct, o legumă, pornind de la o mică bobiță de muștar până la pepenele verde.

Atelierul a continuat cu jocuri de socializare organizate de tânărul Lucian Barbescu, reprezentant ATOR Caransebeș, prin care copiii au reușit să se cunoască  mai bine lucrând pe echipe, petrecând o zi de duminică plină de voie bună și bucurie.

„Aceste jocuri de socializare au un rol semnificativ şi în dezvoltarea empatiei, copiii reuşind în cadrul jocurilor să înţeleagă modul în care gândesc sau acţionează ceilalţi jucători. Participând la joc, ei experimentează diferite roluri sociale, îşi descoperă şi îşi dezvoltă abilităţile” a precizat doamna preoteasă Lavinia Ciucur. (Protopop Ilie-Florin Ciucur)