Tinerețe și rugăciune pe Muntele Mic

18 February 2020 Off By Pavel Canea
Tinerețe și rugăciune pe Muntele Mic

În perioada 14-16 februarie, Parohia „Sf. M.Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă și  Centrul de Tineret al parohiei, coordonat de Pr. Gheorghiță Băloi, a organizat o tabără de iarnă în stațiunea Muntele Mic, beneficiind de aceasta 27 de tineri. Această tabără ajunsă la a 3-a ediție, a fost un prilej deosebit pentru tinerii elevi de a se recrea și apropia de Dumnezeu.

Tabăra de iarnă, deja tradițională, a avut un impact răsunător în rândul tinerilor care au putut vedea că Biserica nu este împotriva bucuriei, ci din contră un promotor al acesteia. „În ziua de azi este din ce în ce mai greu pentru tineri să se apropie de Biserică, crezând eronat că Biserica le îngrădește libertatea și tinerețea, dar dacă cercetăm Sfânta Scriptură vom vedea că Sf. Ap. Pavel le zice tinerilor: «Toate să le încercați, ține-ți ce este bine, feriți-vă de ori ce înfățișare a răului (I Tes. 5,20)». Tot așa și Biserica prin preot încurajează libertatea, căutând să le arate că nu orice libertate este bună”, a subliniat părintele Gheorghiță Băloi.

Tinerii s-au bucurat de rugăciune pe vârf de munte la schitul Sf. Proroc Ilie Tesviteanul,  de peisajul montan, drumeții sau cursuri de schi. „Am văzut în acest weekend o oportunitate de a ne cunoaşte mai bine între noi, dar şi pe noi înşine, în decorul înzăpezit al munților. Pe lângă practicarea sporturilor de iarnă de dimineață şi până seară, am avut ocazia să vedem cum creştinii din zona locală păstrează legătura cu Dumnezeu, păşind în schitul «Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul», unde și noi primiți cu căldură, ne-am rugat şi am ascultat câteva cuvinte de folos.” (Valentin Nistoran, 18 ani)

„A fost bucuria comuniunii cu prietenii, cu preotul nostru, dar mai ales cu Dumnezeu, prin rugăciunile adresate, la înălțime pe munte, simțindu-ne mai aproape de El. Ne-am întors acasă cu fericire în ochi și cu nădejdea că această tabără nu a fost ultima noastră ieșire.” (Iasmina Patricia Martinovici, 17 ani)

„Ne-am distrat pe pârtii și am învățat lucruri frumoase de la părintele nostru. Această excursie a fost una de neuitat.” (Dalia Rogobete, 16 ani)

Timpul pe care îl petrecem împreună în aceste excursii zidesc relațiile dintre noi, dar și relația cu Dumnezeu și sunt foarte bucuros că fac parte din acest grup.” (Robert Patachia, 16 ani)

„În această excursie am avut parte de momente fericite alături de prieteni, căci am văzut ce însemnă rugăciunea comună și prietenia în Hristos.” (Alexandra Turcin, 15 ani)

„A fost un prilej deosebit pentru noi de-a ne recreea și de-a ne apropia și mai mult de Dumnezeu. Aceste momente petrecute împreună sunt de neuitat și vor rămâne în amintirea noastră.” (Alexandra Nistoran, 19 ani)

„Excursiile cu biserica mereu au fost un prilej de bucurie, de cunoaștere dar și cel mai important de apropiere de Dumnezeu. Această excursie mi-a plăcut din toate punctele de vedere deoarece am reușit să-mi cunosc și mai mult prietenii.” (Cristina Panici, 18 ani)