Tablete gratuite pentru elevii silitori din municipiul Reșița

27 May 2020 Off By Herea Darius
Tablete gratuite pentru elevii silitori din municipiul Reșița

În contextul suspendării cursurilor din acest an școlar, beneficiarii programului socio-educațional „Bursele Bucuriei”, derulat de Centrul de Tineret Moniom în municipiul Reșița, au primit tablete gratuite, conectate la internet, în scopul facilitării accesului la cursurile care se desfășoară online.

Este vorba de un număr de 16 elevi cu rezultate bune la învățătură din clasele primare și gimnaziale, beneficiari ai programului „Bursele Bucuriei”, care provin din familii numeroase sau cu posibilități financiare reduse. Selecția beneficiarilor a fost realizată cu ajutorul cadrelor didactice de la școlile reșițene partenere, implicate în proiect, respectiv: Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, Școala Gimnazială numărul 9, Colegiul Național „Mircea Eliade”, dar și de la alte școli din municipiu.

Tabletele, oferite gratuit copiilor, alături de abonamente de internet care să le permită accesul la platformele educaționale online, vor rămâne la dispoziția elevilor în permanență, iar nu doar pe perioada anului școlar și reprezintă atât o formă de sprijin, cât și o modalitate de recompensă pentru rezultatele școlare deosebite obținute de elevi.

Resursele financiare necesare achiziționării celor 16 tablete provin din fondul „Bursele Bucuriei”, constituit exclusiv din donații ale oamenilor de bine din municipiu, în mare parte donații lunare constante, menite să susțină educația și copiii silitori, dar fără posibilități materiale.

Până în prezent, beneficiarii programului de sprijin „Bursele Bucuriei” a fost 30 de elevi din toate ciclurile de învățământ, dintre care 27 au primit burse lunare în valoare de 100 lei, începând cu luna octombrie 2019, iar 16 dintre ei au primit tablete gratuite și abonamente de internet. Valoarea burselor și a tabletelor oferite până în prezent este de 17.350 lei, iar în perioada următoare, beneficiarii programului vor primi pachete cu cărți și auxiliare școlare.

De asemenea, proiectul prevede posibilitatea ca beneficiarii săi să participe gratuit la excursiile și taberele pe care Centrul de Tineret Moniom își propune să le organizeze în această vară, dacă acest lucru va fi posibil în contextul epidemiologic delicat în care ne aflăm.

„«Bursele Bucuriei» reprezintă purtarea de grijă pe care Biserica – prin oamenii ei de bine –  o poartă neîncetat față de copiii silitori proveniți din familii aflate în dificultate, dar și șansa pe care aceștia o au de a-și depăși condiția socială și de a-și împlini visele, prin muncă, perseverență și credință. În numele beneficiarilor noștri, dar și al nostru, ca și organizatori ai programului, aducem mulțumiri celor care au susținut și susțin constant fondul de burse pe tot parcursul acestui an școlar, cu toții dorind să rămână anonimi și să ia, în felul acesta, răsplata de la Dumnezeu pentru fapta lor bună” , a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de Tineret ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom.