Reuniunea anuală a membrilor ATOR Banatul de Munte

19 October 2020 Off By Pavel Canea
Reuniunea anuală a membrilor ATOR Banatul de Munte

Sâmbătă, 17 octombrie, la Oravița, membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte s-au reunit, după o însemnată perioadă de timp, într-o întâlnire de lucru care a avut ca scop conturarea activităților viitoare ale asociației, precum și distribuirea de noi sarcini membrilor asociației.

Întâlnirea a debutat cu un moment de rugăciune săvârșit în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de către părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintele Gelu Moldovan și părintele Marinel Bobescu, cei doi coordonatori ai ATOR Oravița și ai centrelor de tineret din oraș. Răspunsurile la strană au fost date de către tinerii atoriști. După cuvântul de învățătură al părintelui Mihai Ciucur, în care s-a pus accent pe importanța responsabilității din partea tinerilor, reuniunea a continuat cu luarea anumitor decizii importante pentru viitorul asociației: reorganizarea anumitor filiale ale acesteia, precum și alegerea noilor vicepreședinți ai organizației – Lucian Barbescu și Natalia Iacob.

Debutul ședinței a fost reprezentat de o retrospectivă a activităților desfășurate de fiecare filială în parte, de la ultima întrunire, din anul 2019, tinerii prezentând, totodată, și numărul actual de membrii activi.

Subiectul principal în jurul căruia a fost desfășurată întâlnirea de lucru l-a reprezentat mediul online și, mai cu seamă, felul în care acesta se poate utiliza în scopuri productive, întrucât, datorită contextului epidemiologic actual, majoritatea activităților vor trebui să se mute în mediul online. Astfel, propunerile membrilor ATOR Banatul de Munte cu privire la felul în care activitățile asociației vor exista în online au constat în conferințe, ateliere și formări organizate pe platformele care permit susținerea virtuală a unor astfel de evenimente, singurele activități care vor necesita prezența fizică a voluntarilor fiind campaniile umanitare „Mâinile Bucuriei” și „Ghetuțele lui Moș Nicolae” la care toate filialele au fost invitate să ia parte în perioada imediat următoare.

Tot în cadrul reuniunii, tinerii membrii ai asociației au pus mână de la mână și au reușit să strângă suma de 1.100 de lei, bani ce vor fi donați către un tânăr licean din Valea Almăjului care, în prezent, urmează un tratament greu și costisitor în scopul vindecării de cancer.

Întreaga întâlnire a membrilor ATOR Banatul de Munte a avut un caracter prietenesc, fiind o mare bucurie pentru toți voluntarii participanți la aceasta.

„Speranțele noastre sunt mari, iar așteptările într-un ton cum nu se poate mai optimist. Ne bucurăm că putem continua povestea #ATORBM, cu o familie și mai mare, alcătuită din tineri dornici de reușite, dar, cel mai important, cu iubire de Hristos și Biserică!”, mărturisește Lucian Barbescu, nou vicepreședinte al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte își va continua lucrarea cu tinerii în vremurile ce vor urma, rolul ei fiind de a ține tinerii săi membri uniți în Biserică și oferindu-le atât lor, cât și celor din jur care au nevoie de sprijin și de prezență, siguranța că totul va fi bine.