ATOR Banatul de Munte a organizat cel de-al doilea atelier online, dedicat tinerilor liceeni și studenți

17 November 2020 Off By Pavel Canea
ATOR Banatul de Munte a organizat cel de-al doilea atelier online, dedicat tinerilor liceeni și studenți

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat, pe platforma Zoom, cel de-al doilea atelier online dedicat tinerilor din Banatul de Munte și nu doar. Prezenți la acest webinar au fost un număr de 33 de participanți, tineri liceeni și studenți, proveniți din județele Caraș-Severin, Iași, Suceava, Botoșani și Maramureș, datorită notorietății invitatului care a susținut atelierul și care a adunat, laolaltă, participanți din mai multe zone ale țării.

Invitatul special al webinarului din această săptămână a fost trainerul Raj Bostan din Iași, apropiat al tinerilor membrii ai ATOR Banatul de Munte, dar și formator al voluntarilor din cadrul proiectului „Tabăra din Inima Satului”. Tema abordată în cadrul acestui atelier s-a numit „Extremele schimbărilor din viața noastră. Cum găsim echilibrul?”, care și-a propus să le ofere tinerilor, pe lângă o serie de informații, îndemnuri și exemple utile cu privire la importanța echilibrului, a cumpătării în alegerile pe care le facem, precum și ce înseamnă, de fapt, echilibrul și când trebuie să apelăm la el, și posibilitatea ca aceștia să interacționeze, să socializeze și să poarte dialoguri deschise cu trainerul, într-o perioadă în care comunicarea și socializarea devin din ce în ce mai îngrădite.

După o scurtă prezentare a materialului pregătit de către invitat pentru această întâlnire, tinerii au avut posibilitatea să îi adreseze întrebări invitatului, atât referitoare la temă, dar și la alte aspecte de care aceștia sunt interesați și care îi preocupă în mod deosebit în această perioadă de izolare și confuzie, adăugându-se, la acestea, emoțiile, alegerile, provocările și incertitudinile specifice vârstei adolescenței. Invitatul întâlnirii le-a oferit răspunsuri pertinente la întrebări, fiind încântat de faptul că tinerii erau dezinvolți și preocupați atât de tema abordată, cât și de alte subiecte în legătură cu care doreau să își formeze o părere și o poziție, lucru care nu poate face decât să îi ajute să cunoască și să se dezvolte mai mult.

,,M-ați încărcat pozitiv!”, a mărturisit trainerul Raj Bostan, care, în discursul său, a subliniat faptul că, „dacă celelalte informații trec, important e să rămâneți cu această definiție a echilibrului: atunci când vreau mai mult, din ce în ce mai mult pe plan material, automat îmi voi pierde echilibrul și pacea interioară”.

În urma atelierului, tinerii s-au dovedit a fi mulțumiți și încântați de discuțiile purtate cu trainerul, dar și de informațiile obținute. O mare parte dintre ei au mărturisit că au învățat mai multe despre, atât ei, dar și despre cât de prețios este timpul, concluzionând faptul că, în mod cert, fără rugăciune nu poate exista echilibru.

Activitățile în spațiul online ale ATOR Banatul de Munte vor continua și se vor diversifica în perioada următoare, ca o alternativă potrivită și viabilă la perioada de restricții în care ne aflăm.

Următorul webinar organizat de Departamentul de formare și ateliere online al ATOR Banatul de Munte va fi organizat vineri, 20 noiembrie 2020, și de data aceasta participarea fiind gratuită, iar modalitățile de înscriere rămânând aceleași: un mesaj pe pagina de Facebook a ATOR Banatul de Munte, sau un mail la adresa de e-mail a asociației, ator.bm@yahoo.com, în care să fie incluse numele și prenumele, vârsta și localitatea de proveniență a fiecărui participant. De asemenea, în perioada următoare, asociația va organiza și alte evenimente în spațiul virutal, de tipul conferințelor, emisiunilor sau interviurilor cu diverși invitați, precum și alte surprize destinate atât membrilor săi, cât și tuturor celor care apreciază și sprijină activitatea ATOR Banatul de Munte.