ATOR Banatul de Munte a organizat o campanie de donare de sânge

27 November 2020 Off By Pavel Canea
ATOR Banatul de Munte a organizat o campanie de donare de sânge

În perioada 25-26 noiembrie, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din Timișoara și cu Liga Studenților Centrului Universitar „Babeș Bolyai” din Reșița au organizat cea de-a patra campanie de donare de sânge, de data aceasta intitulată fiind „Banatul dăruiește viață”.

Aflându-se la prima colaborare cu tinerii de la ASCOR Timișoara, această campanie de donare de sânge a reunit și mobilizat tinerii de la cele două asociații de tineret reprezentative ale Mitropoliei Banatului, făcându-i să pună bazele unei astfel de campanii, în postul Nașterii Domnului, mânați fiind de conștiința nevoii uriașe care există de donatori de sânge la nivelul întregii țări.

În cele două zile de campanie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița au răspuns apelului de a veni și a dona sânge un număr de 21 de persoane, tineri și adulți, dintre care eligibile pentru cerințele donării au fost doar 17 persoane.

Această frumoasă campanie se desfășoară în cea de-a patra ediție, pentru ATOR Banatul de Munte, campaniile de donare de sânge fiind o acțiune pe care tinerii organizației o organizează în mod frecvent, îndemnând oamenii să meargă și să doneze, încercând, prin aceasta, și să schimbe una dintre mentalitățile societății în care trăim și care nu primește și nu vede într-o notă pozitivă actul donării de sânge.

„Îndemnul nostru este ca și după finalizarea celor 2 zile de campanie să încercăm pe cât posibil să ne facem un obicei din a dona o picătură din sângele nostru, o parte din noi, urmând exemplul Mântuitorului care s-a jertfit pe cruce pentru noi și pentru a noastră mântuire, jertfă care ni se aduce aminte de fiecare dată la Sfânta Liturghie. Mereu am încercat să-i facem pe cei din jur să conștientizeze faptul că astăzi suntem sănătoși și putem dona sânge pentru a salva viețile celor din jur, iar mâine, poate cineva drag nouă sau chiar noi ne putem afla în situația de a avea nevoie ca cineva să răspundă prezent și să doneze sânge pentru noi. Așa că să ne bucurăm de tot ceea ce avem și să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru toate și pentru aceste ocazii în care putem să facem binele”, mărturisește Andra Jurca, responsabilă din partea ATOR Banatul de Munte pentru campania „Banatul dăruiește viață”.

„Generozitatea este calitatea care îl înnobilează pe om, îi cultivă bucuria de a-și dărui ajutorul și posibilitatea de a se simți folositor. În contextul actual, realizăm cu toții cât de importantă este sănătatea și cât de mult ar trebui prețuită. Cu acest gând, vă îndemn să fiți generoși! Dăruiți sănătate celor care nu o mai au! Donați sânge pentru cei care au nevoie, așa cum au făcut și toți cei care au răspuns prezent acestei campanii în care ASCOR Timișoara și ATOR Banatul de Munte și-au unit forțele spre a readuce cât mai multe zâmbete pe fețele celor împovărați de boală”, declară Teodora Schausz, președintele ASCOR Timișoara.

Campania de donare de sânge, „Banatul dăruiește viață”, face parte din seria de activități caritabile desfășurate de către ATOR Banatul de Munte în perioada noiembrie-decembrie 2020. Nevoia de donatori de sânge rămânând în mod constant una mare, asociația va mai organiza și pe parcursul anului 2021 astfel de acțiuni caritabile.

Chiar dacă actualul context social este unul foarte delicat și restrictiv, acest lucru i-a determinat pe tinerii organizației să gândească și să pună în practică mai multe activități care au rolul, în această perioadă, să-i ajute pe tineri, copii, adulți și bătrâni să rămână ancorați în normalitate și siguranță, oferindu-le posibilitatea de a se implica în diferite activități și a exersa binele, implicarea, prezența și dragostea față de cei din jur. Într-o lume care tinde din ce în ce mai mult să se izoleze și să uite de frumusețea de a face binele, ATOR Banatul de Munte încearcă, printre alții, să rămână o lumină pentru cei care au atât de mare nevoie să se bucure și să guste din ea, oferind oaza de normalitate și siguranța că totul va fi bine.