Hirotonie întru diacon la Catedrala Episcopală din Caransebeș

27 November 2020 Off By Pavel Canea
Hirotonie întru diacon la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Vineri, 27 noiembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, a slujit la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia a săvârșit Taina Hirotoniei în treapta diaconiei pentru tânărul teolog Daniel Ioan Adam.

Părintele Ioan va fi hirotonit preot luni la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și va merge să slujească în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Bocşa Montană. „Încă din tinerețe părintele Daniel a ales misiunea preoțească și va merge într-o parohie urbană, dar nu ușoară. El trebuie să facă misiune și pastorație intensă încă din prima zi, datorită pandemiei, dar și pentru că această parohie din Bocșa nu a avut multă vreme preot paroh, credincioșii de aici suferind foarte mult din punct de vedere spiritual”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

„Județul Caraș-Severin și implicit Bocșa, este tot mai depopulat, dar și cei care viețuiesc în acest colț de țară au nevoie de viață spirituală, de formare duhovnicească, au nevoie de cuvântul lui Dumnezeu, de Sfânta Liturghie și de Sfintele Taine. Noi ne străduim ca în fiecare parohie să fie un preot harnic, credincios, devotat și râvnitor, astfel încât credincioșii să nu sufere, ci să fie apropiați de biserică prin glasul preotului și să se împărtășească cât mai des cu Sfintele Taine, mai ales că ne aflăm în Postul Crăciunului”, a mai spus ierarhul la final.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Bocşa Montană, este de categoria III urban, și are 340 familii cu 720 credincioşi. Are biserică și casă parohială. Sfântul locaș a fost construit între anii 1793-1798 și a fost târnosit la data de 13 mai 1973 de către mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu.