După faptă, și răsplată, pentru voluntarii Centrului de Tineret din Moniom

27 January 2021 Off By Pavel Canea
După faptă, și răsplată, pentru voluntarii Centrului de Tineret din Moniom

„Vrednic este lucrătorul de plata sa”. Aceleași cuvinte au fost rostite și în Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil din Moniom”, duminică, 24 ianuarie, la finalul Sfintei Liturghii, când parohul și coordonatorul Centrului de Tineret cu același nume a pregătit o surpriză voluntarilor care se ostenesc săptămânal în cadrul activităților desfășurate cu copiii și tinerii din Moniom și împrejurimi.

Bucurându-se de ocazia de a putea reuni voluntarii la un moment festiv, cu prilejul sărbătoririi Micii Uniri, la nivel național, părintele Mihai Ciucur a organizat un moment de premiere și de recunoaștere a meritelor celor 30 de voluntari ai centrului de tineret, pentru toată munca și activitatea desfășurate în anul 2020, în cadrul tuturor proiectelor și activităților derulate în comunitate și nu doar. Astfel, tinerii ostenitori au primit daruri constând în tricouri personalizate ale voluntarilor, care reprezintă, pentru fiecare, „cartea de identitate a Centrului de Tineret Moniom”. Totodată, la finalul momentului festiv, au fost acordate titlurile de „Voluntarul anului 2020” și „Voluntarul Campaniei Mâinile Bucuriei” tinerilor Anamaria Iovu și Mircea Ștefan, ca însemn de recunoștință pentru toată activitatea și implicarea de care au dat dovadă de-a lungul întregului an.

„Înmânarea tricourilor de voluntar și acordarea distincțiilor pentru cei mai activi tineri în anul 2020 a fost un moment de suflet, la care a luat parte întreaga comunitate construită în jurul bisericii și al centrului de la Moniom. Mi-am dorit foarte mult ca acest eveniment să se petreacă în spațiul sacru al bisericii, în mijlocul tuturor celor care alcătuiesc comunitatea noastră și într-un moment cu încărcătură simbolică, așa cum a fost comemorarea actului Unirii de la 1859 – Unirea cea mică, așa cum este cunoscută în istorie, și aceasta tocmai pentru că unitatea a fost la baza reușitelor centrului nostru în toate proiectele comunitare derulate, dar, mai ales, în cele social-filantropice, de întrajutorare a aproapelui. Nu în ultimul rând, merită subliniat faptul că, în acest moment, în ciuda tuturor restricțiilor din ultimul an de zile, la Moniom funcționează cel mai important centru de voluntariat din județ, iar numărul membrilor noștri este în continuă creștere”, povestește părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de Tineret din Moniom.

Printre cele mai mari și mai importante proiecte la care voluntarii premiați ai acestui centru foarte activ au luat parte, sau pe care le-au organizat, se numără proiectul „Școala Sufletului” – program educativ specific al centrului, dedicat copiilor și tinerilor membri, dar și părinților acestora; campaniile umanitare „Mâinile bucuriei”, „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, „Bursele bucuriei”, dar și proiectul „Tabăra din Inima Satului” și formările voluntarilor acestui program care au fost găzduite la sediul Centrului de Tineret din Moniom.

La nivelul Municipiului Reșița și nu numai, Centrul de Tineret Moniom este cunoscut ca fiind locul în care tinerii și copiii din oraș și din împrejurimi vin să petreacă un timp de calitate împreună, învățând și deprinzând, aici, valori morale, creștinești și românești solide, acest centru de tineret fiind, totodată, și unul dintre puținele centre de voluntariat, de educare și formare a juniorilor Banatului Montan, care și-au continuat activitatea și misiunea chiar și pe perioada pandemiei.