Sala de haloterapie de la Moniom a găzduit primele activități cu copiii

9 February 2021 Off By Herea Darius
Sala de haloterapie de la Moniom a găzduit primele activități cu copiii

Luni, 8 februarie, noua sală de haloterapie din incinta Centrului de Tineret din Moniom a găzduit primele activități dedicate copiilor din Municipiul Reșița și împrejurimi.

Un număr de 8 copii, cu vârste cuprinse între 4-8 ani, au fost participanții primei ședințe din cadrul pachetului educațional intitulat „Creștem sănătos împreună”, coordonat de către Georgiana Ciucur – specialist în pedagogie și consiliere, cu o vastă experiență în lucrul cu copii, tineri și familii. Astfel, prima activitate derulată prin intermediul acestui nou concept a constat într-un atelier de dezvoltare personală, bazat pe explicarea, exersarea și înțelegerea emoțiilor de către micii beneficiari reșițeni. În scopul facilitării perceperii și identificării cât mai corecte a principalelor emoții discutate, în cadrul atelierului s-au folosit diverse metode creative, inovative și de captare și menținere a atenției celor mici, cum ar fi: povestirea, întrebarea, dialogul, desenatul, jocul, coloratul și vizualizarea de imagini, încercându-se crearea unui mediu cât mai interactiv și de folos pentru participanți.

 Pe lângă aceste ateliere de dezvoltare personală, cele 5 ședințe ale fiecărei serii de participanți, oferite prin pachetul educațional „Creștem sănătos împreună”, mai includ și ateliere artistice, de pictură și handmade, pe lângă beneficiile prevăzute de terapia cu ioni de sare, de care cei mici au șansa să se bucure prin simpla prezență și implicare în atelierele propuse.

 „Cele două ateliere, cel de creație și cel de dezvoltare personală sunt în strânsă legătură și își propun să antreneze copiii în conștientizarea emoțiilor, în exprimarea lor, unde este cazul, să depășească problemele emoționale, precum și dificultățile de exprimare. Procesul de învățare este unul practic și distractiv, adaptat vârstei, nevoilor particulare și contextului actual, iar beneficiile de ordin medical, oferite de sala de haloterapie, unde se desfășoară activitățile, sunt cele care încununează întreg procesul  educativ”, a povestit Georgiana Ciucur, consilierul și formatorul copiilor acestui program.

În perioada imediat următoare se vor organiza înscrieri pentru cea de-a doua serie de copii care vor beneficia de pachetul educațional „Creștem sănătos împreună”, de data aceasta activitățile adresându-se copiilor și elevilor proveniți din clasele primare. Părinții care doresc să își înscrie copiii la aceste ateliere, unite cu 5 ședințe de haloterapie, o pot face vizitând pagina de Facebook a centrului (Centrul Moniom), unde se vor publica mai multe detalii cu privire la modalitățile de înscriere, doritorii luând la cunoștință faptul că aceste înscrieri se vor face în ordinea cronologică a solicitărilor părinților.

Sala de haloterapie a Centrului de Tineret Moniom a fost amenajată în cursul anului 2019 printr-un proiect finanțat de Clubul Rotary Reșița și este destinată frecventării ei de către copiii cu afecțiuni respiratorii din Municipiul Reșița, precum și celor care sunt vulnerabili la boli ale aparatului respirator, în special copiilor de vârstă preșcolară și celor din clasele primare. (Anita Radics)