Mini-vacanță altfel pentru grupa mică a Centrului de Tineret Moniom

9 February 2021 Off By Herea Darius
Mini-vacanță altfel pentru grupa mică a Centrului de Tineret Moniom

În perioada 4-5 februarie, Centrul de Tineret din Moniom a organizat o mini-tabără altfel pentru beneficiarii programului „Școala Sufletului”, cel mai reprezentativ proiect al acestui centru de tineret.

Întreaga activitate a fost găzduită și desfășurată, în condiții de siguranță, la Cabana „Claris”, din localitatea Văliug, loc în care atelierele centrului de tineret s-au desfășurat periodic, în ultima jumătate de an, datorită poziționării sale apropiate de natură și a posibilității de a organiza jocuri și discuții într-un cadru care permite explorarea locurilor, de către copii, în aer liber, lucru care s-a dovedit a fi o mare bucurie pentru ei.

Cei 35 de participanți, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au avut ocazia să se bucure de o serie de ateliere gândite în așa fel încât să le încurajeze gândirea creativă, participarea la dialog, socializarea, curiozitatea și întrebarea, dar și competitivitatea sănătoasă și implicarea în echipă, prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală, al dialogurilor duhovnicești și pe diferite subiecte și interese ale copiilor, dar și al  jocurilor și provocărilor de a ieși fiecare în față și a-și afirma talentele artistice. Atelierele și jocurile au fost planificate și puse în practică de către echipa de formatori și voluntari a centrului de tineret, prezenți într-un număr semnificativ la această „ieșire în familie”.

„În doar două zile, petrecute în condiții foarte atractive la munte, am reușit să derulăm numeroase activități, atât educaționale, cât și de relaxare și divertisment, dar cel mai important lucru cred că a fost acela că am reușit  să fim împreună – copii, voluntari și coordonatori ai programului Școala Sufletului. A fost un timp de calitate petrecut împreună, care a avut darul să ne apropie unii de ceilalți și să întărească această lucrare de suflet în folosul copiilor noștri”, povestește părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de Tineret din Moniom.

„În această mini-tabără, prima pentru mine, în calitate de proaspăt voluntar, m-am simțit foarte bine. Au fost două zile de vis, atât alături de ceilalți voluntari, cât și de copilașii de care abia acum am putut vedea ce energie trebuie să ai pentru a le purta de grijă și a-i face pe ei să se simtă bine. Este o muncă grea, dar foarte frumoasă. Îmi doresc să cresc, în această nouă misiune a voluntariatului și să învăț cât mai multe!”, a mărturisit Lorena Meilă, fost beneficiar și nou voluntar în cadrul activităților Centrului de Tineret din Moniom.

 „Școala Sufletului” este cel mai reprezentativ program educațional pe care Centrul de Tineret din Moniom îl are în desfășurare din luna martie a anului 2019. Proiectul are ca și primă componentă implementarea unei serii de activități dedicate educării, formării și informării sănătoase a copiilor beneficiari, prin participarea la diverse ateliere, care au scopul de a-i dezvolta pe plan personal, spiritual, moral, social și cultural. Cea de-a doua componentă este reprezentată de gândirea unor ateliere dedicate părinților acestor copii, prin care se încearcă îmbunătățirea comunicării și apropierea tot mai mare a acestora de către fiii lor, părinții participând la activități și discuții atât alături de alți părinți, care își povestesc experiențele, oferă sfaturi și lansează întrebări, cât și alături de copiii lor, întărind, astfel, legăturile dintre ei. La acest program au luat parte, în cei doi ani de activitate, zeci de părinți și copii, atât din Municipiul Reșița, cât și din împrejurimi, fiecare dintre ei rămânând parte vie a poveștii Centrului de Tineret din Moniom. (Anita Radics)