Programul eparhial: „Împreună pentru copiii noștri” a fost reluat cu Tabăra din Inima Satului Măureni

17 August 2021 Off By Pavel Canea
Programul eparhial: „Împreună pentru copiii noștri” a fost reluat cu Tabăra din Inima Satului Măureni

Programul eparhial „Împreună pentru copiii noștri” derulat în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului a fost reluat luni, 16 august 2021, prin deschiderea Taberei din Inima Satului Măureni, care se va desfășura în perioada 16-20 august 2021.

            Tabăra de la Măureni marchează debutul celei de-a doua serii de tabere din vara anului 2021, după ce, în perioada 26 iunie – 16 iulie au avut loc primele șase tabere în comunitate, la care au participat 226 de copii și tineri din 20 de localități ale județului.

            Tabăra a fost deschisă printr-o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica parohială  de către părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret, alături de părintele paroh Aurel Radics, iar răspunsurile la strană au fost date de către membrii ATOR Banatul de Munte, prezenți la Măureni în calitate de voluntari.

            Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, cei 61 de copii beneficiari vor participa la activitățil specifice conceptului TDIS, respectiv: ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, jocuri, concursuri și seri tematice, ateliere artistice și, desigur, la un program de formare duhovnicească.  Proiectul este derulat pentru al treilea an consecutiv la Măureni, cu sprijinul primăriei și al școlii din localitate.

            „Aici, la Măureni, lucrarea misionară cu copiii și tinerii a Bisericii a căpătat o deosebită amploare și consistență în ultimul an, în urma taberei de anul trecut aici luând în ființă un centru de tineret, dar și un nucleu puternic de tineri voluntari. După Moniom și Oravița – centre de tineret deja tradiționale la nivel eparhial, aici, la Măureni avem cei mai numeroși voluntari implicați în programul nostru eparhial Împreună pentru copiii noștri, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

            La rândul său, Anita Radics, coordonatoarea taberei de la Măureni, a mărturisit: „Suntem foarte bucuroși, toți voluntarii, că proiectul nostru de suflet a reînceput și că putem, în continuare, să oferim tot ce e mai bun și mai frumos, din cunoștințele și experiența noastră cu copiiii, participanților acestei tabere care, la fel ca toți cei pe care i-am mai întâlnit până acum, au mare nevoie să simtă că nu s-a schimbat totul, o dată cu aceste vremuri tulburi pe care le trăim, și că noi suntem aici pentru ei, care sunt cei mai importanți, în lucrarea noastră. TDIS este povestea care ne colorează tuturor vara și chiar tinerețea, pentru că, alături de acești copii, și noi ne formăm în cel mai frumos mod și context posibil, ca să devenim adulți responsabili și cu valori de neclintit ai neamului nostru străbun, românesc și ortodox”.

            Alături de tabăra de la Măureni, până la debutul noului an școlar, tabere similare vor mai fi organizate la Oravița, Cornereva, Moniom și Marga, un număr de peste 250 de copii urmând să beneficieze de activitățile propuse în cadrul programului TDIS.

            Programul de tabere TDIS se află la cel de-al treilea an consecutiv de desfășurare în Eparhia Caransebeșului și este implementat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în parteneriat cu ATOR Banatul de Munte, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni și autoritățile publice locale, școlile și parohiile din comunitățile implicate în proiect.