Programul „Împreună pentru copiii noștri” la Băile Herculane

27 August 2021 Off By Herea Darius
Programul „Împreună pentru copiii noștri” la Băile Herculane

Joi, 26 august 2021, s-au desfășurat la Băile Herculane primele activități în cadrul programului educațional „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat în orașul stațiune de pe Cerna, pentru 25 de copii cu vârste între 10 și 17 ani.

La fel ca și în celelalte 11 localități participante în acest an la programul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, și la Băile Herculane copiii au participat la activități educaționale, cultural-artistice și cu caracter duhovnicesc, toate derulate în context non-formal, pe baza conceptului de tabere TDIS, implementat pentru al treilea an consecutiv în Episcopia Caransebeșului.

 În debutul întâlnirii, cei 25 de beneficiari, alături de 10 de tineri voluntari de la ATOR Banatul de Munte, au participat la o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica „Schimbarea la față” din Băile Herculane de către părintele Mihai Ciucur de la Departamentul de Tineret al Eparhiei, alături de părintele protopop Iosif Frenț și de preoții responsabili de activitatea cu tinerii de la nivelul protopopiatului.  În continuare, copii au participat la scurte sesiuni de lucru, structurate pe atelierele specifice proiectului: dezvoltare personală, educație pentru viață, lucru în echipă, jocuri și concursuri și dialog duhovnicesc. Activitățile s-au derulat în sala de festivități a protopopiatului și la grădina de vară din centrul stațiunii, iar la finalul acestora toți copiii au primit premii constând în cărți, precum și broșura TDIS.

 „La Băile Herculane proiectul nostru a fost organizat în mod diferit, în sensul că activitățile se vor desfășura pe parcursul mai multor luni, pe baza unui program stabilit de comun acord cu partenerii noștri locali. Această primă activitate a avut scopul de cunoaștere a beneficiarilor proiectului, pe de o parte, dar și de prezentare a specificului activităților noastre, pe de altă parte. În urma acestei prime întâlniri, am identificat deja o serie de probleme care țin de relaționare și socializarea copiilor, puternic afectați de restricțiile pandemiei, dar și dorința lor sinceră de a cunoaște mai multe lucruri despre învățătura de credință a Bisericii noastre”, a afirmat coordonatorului programului, părintele Mihai Ciucur.

Proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian prin intermediul Departamentului de Tineret al eparhiei, în parteneriat cu ATOR Banatul de Munte și cu parohiile, școlile și primăriile din cele 12 localități înscrie în program.