Tabăra din Inima Satului Cornereva – o oază de copilărie în tinda Bisericii

1 September 2021 Off By Herea Darius
Tabăra din Inima Satului Cornereva – o oază de copilărie în tinda Bisericii

În perioada 27-31 august 2021, s-a desfășurat, în localitatea Cornereva, programul educațional „Împreună pentru copiii noștri”, la care au participant 25 de copii cu vârste între 10 și 17 ani, care au beneficiat de întregul pachet de activități propuse în cadrul conceptului de tabere TDIS.

Pe parcursul celor 5 zile de tabără, copiii au avut posibilitatea să ia parte la ateliere atractive și adaptate nevoilor lor în plan sufletesc și educativ. Astfel, activitățile care le-au fost puse la dispoziție sunt: ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, comunicare și lucru în echipă, atelier artistic, formare duhovnicească, concursuri și competiții sportive, seri tematice. 

„În calitate de coordonator al programului «Împreună pentru copiii noștri», vreau să felicit organizatorii locali de la Cornereva, pentru felul în care au primit echipa noastră de voluntari în localitate, cât și pentru felul în care au organizat și găzduit întregul program pe care tabăra l-a propus, de-a lungul celor 5 zile. Remarcăm cu bucurie faptul că aici, în munții Cornerevei, credința și tradițiile se păstrează nealterate de veacuri. Ne bucurăm că am găsit copii deosebiți, în care semințele  pe care voluntarii noștri le-au semănat în aceste zile  vor aduce roade bogate în anii ce vor urma”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului. 

La rândul său, Lucian Barbescu – unul dintre voluntarii TDIS prezenți la Cornereva, a mărturisit: „Am rămas plăcut surprins de toată dăruirea pe care comunitatea a avut-o față de acest proiect, dar, mai ales, de simplitatea și curăția copiilor satului autentic românesc. Tabăra de la Cornereva cred că a însemnat un real câștig, atât pentru tinerii minunați de aici, cât și pentru noi, voluntarii, această experiență fiind una dintre cele mai ziditoare din această vară”.

Festivitatea de final a taberei a debutat în seara de marți, 31 august printr-o slujbă de Te Deum, oficiată de către părintele inspector Mihai Ciucur, alături de părintele paroh Nicolae Valușescu, iar în continuarea evenimentului, tinerilor participanți le-au fost acordate premii constând în cărți și diplome din partea Episcopiei Caransebeșului. 

Proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, prin intermediul Departamentului de Tineret al eparhiei, în parteneriat cu ATOR Banatul de Munte, cât și cu parohiile, școlile și primăriile din cele 12 localități înscrise în program. Tabăra de la Cornereva s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cornereva, precum și al cadrelor didactice de la școala din localitate.