Campania „Ghiozdanul cu bucurii” la Moldova Nouă

11 October 2021 Off By Herea Darius
Campania „Ghiozdanul cu bucurii” la Moldova Nouă

Parohiile din Moldova Nouă au desfășurat în lunile septembrie – octombrie o nouă campanie umanitară intitulată „Ghiozdanul cu bucurii”. Proiectul se derulează în orașul Moldova Nouă în fiecare an la începutul anului școlar și are ca obiectiv creșterea calității educației în rândul copiilor cu posibilități precare, prin oferirea unui ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare.

Și  anul acesta au beneficiat de această campanie peste 30 de copii din Moldova Nouă, dar și din satele limitrofe, cei mai mulți dintre ei provenind din familii monoparentale, copii cu nevoi speciale, cu suflet curat și cu o mare dorință de asimilare a cunoștințelor. Și de această dată, copiii și tinerii de la Centrele de Tineret „Sf. M.Mc Gheorghe” și „Sf. Varvara” din Moldova Nouă au fost implicați cu totul în această campanie, înțelegând că, atunci când dăruim, simțim o bucurie mai mare decât atunci când primim.

Părintele Gheorghiță Băloi a subliniat importanța campaniei umanitare pentru copiii aflați în nevoi, în vederea ajutorării acestora de a continua școala cu success:

„Prin această campanie s-a dorit sprijinirea copiilor ce nu se pot bucura pe deplin la dreptul lor la educație. Cu alte cuvinte, prin tot ceea ce facem, vrem să creem toate premisele ca acești copii să meargă la școală și să aibă cele mai bune rezultate! Ne bucurăm de implicarea constantă a credincioșilor și sperăm ca un număr cât mai mare de copii să zâmbească în urma campaniei noastre!”.