Caravana ATOR Banatul de Munte a ajuns la copiii și tinerii de pe Valea Cernei

21 October 2021 Off By Pavel Canea
Caravana ATOR Banatul de Munte a ajuns la copiii și tinerii de pe Valea Cernei

Luni, 18 octombrie 2021, o delegație a Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a desfășurat două activități cu copiii și tinerii din Băile Herculane și Mehadia, participanți la proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat sub forma taberelor în comunitate pe parcursul verii acestui an.

Prima întâlnire a fost găzduită de sala de festivități a Protopopiatului Băile Herculane și s-a bucurat de prezența a aproximativ 25 de copii din Băile Herculane și comuna Topleț, copii cu vârste între 12 și 16 ani, marea majoritate participanți la tabăra desfășurată la  ziua de tabără de la Băile Herculane la finele lunii august. Alături de copii, au fost prezenți preoții și profesorii coordonatori ai Centrului de Tineret ”Sf. Ap. Andrei” Valea Cernei, iar activitatea a constat într-o dezbatere de grup și jocuri de interior, susținute de cei doi reprezentanți ai ATOR Banatul de Munte – Anita Radics și George Lăpădat – care au încercat în acest fel o continuare a activităților derulate în vară. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și proiectele propuse de organizația de tineret a Episcopiei Caransebeșului, iar cei care au împlinit vârsta de 14 ani au completat și adeziuni prin care au dobândit calitatea de membri în asociație. În paralel, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al eparhiei, a purtat discuții cu conducerea Liceului ”Hercules” din localitate, precum și cu dascăli voluntari, în scopul încheierii unor parteneriate educaționale pentru elevii din zona Văii Cernei.

Activitaea de la Băile Herculane a fost urmată de una similară, de data aceasta cu tinerii de la Mehadia, participanți la TDIS Mehadia, în perioada 7-11 iulie 2021. Întâlnirea a avut loc în biserica parohială din localitate și s-a concretizat într-un dialog deschis, pe teme de interes pentru tineri, care au vizat inclusiv schimbările din viața celor care au participat la tabăra din vară, dialog care a fost moderat de către cei doi reprezentanți ai ATOR Banatul de Munte. De asemenea, tinerii prezenți au putut afla mai multe despre proiectele viitoare ale ATOR-ului și au completat adeziuni de înscriere ca și membri în asociație.

”Cele două întâlniri au avut dublu rol, și anume: pe de o parte ne-am împlinit promisiunea de a reveni cu activități în mijlocul copiilor care au participat la taberele din vară, iar, pe de altă parte, delegații ATOR Banatul de Munte au avut posibilitatea să promoveze activitățile și proiectele viitoare ale asociației și să recruteze noi membri, în cadrul unei caravane pe care, cu acest prilej, au pornit-o în satele și orașele din Caraș-Severin. Suntem foarte bucuroși, deci, că roadele eforturilor noastre din această vară încep să apară, în aceste două comunități conturându-se deja două nuclee frumoase de copii și tineri în jurul Bisericii”, a mărturisit părintele inspector Mihai Ciucur.

Activitățile de la Băile Herculane și Mehadia sunt parte a proiectului ”Împreună pentru copiii noștri”, care prevede continuarea activităților în parohiile care au găzduit tabere în acest an și, totodată, deschid Caravana ATOR Banatul de Munte – un proiect misionar important, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.