Cercul pastoral-misionar Valea-Timișului s-a întrunit la Borlova

22 October 2021 Off By Pavel Canea
Cercul pastoral-misionar Valea-Timișului s-a întrunit la Borlova

Preoții aparținători cercului pastoral-misionar Valea-Timișului au participat joi, 21 octombrie, la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Borlova.

Părintele Episcop a săvârșit sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia s-au împărtășit toți clericii aparținători cercului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Această slujire face parte din programul Preasfințitului Lucian de a sluji și a se împărtăși împreună cu toți preoții din Eparhie de-a lungul întregului an, săvârșind 10 astfel de întruniri, în Episcopia Caransebeșului preoții fiind împărțiți pe 10 cercuri pastoral-misionare.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să săvârșim Sfânta Liturghie și să ne împărtășim și cu preoții din cercul pastoral Valea-Timișului, pentru că avem o tradiție frumoasă de a sluji în fiecare an pe cercuri pastoral-misionare cu toți preoții din Episcopia Caransebeșului. Astăzi ne-am bucurat că au venit și mulți credincioși la biserică și o parte dintre ei s-au împărtășit împreună cu noi la Sfânta Liturghie”, a sublinitat Părintele Episcop.   

Au participat la Sfânta Liturghie și reprezentanți ai autorităților locale, credincioși din parohie, precum și elevi de la Școala Gimnazială din localitate, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

De asemenea, ierarhul a săvârșit în cadrul Sfintei Liturghii și Taina Hirotoniei întru preot pentru diaconul Ioan Sorin Horescu, ce va merge să slujească în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane.

După momentul liturgic și euharistic un grup de elevi, membrii cercului catehetic al parohiei au recitat poezii.

„Am observat că părintele protopop și paroh Virgil Voinea are o misiune frumoasă și articulată cu tinerii și copiii din această parohie. După Sfânta Liturghie ne-au prezentat un frumos moment artistic-duhovnicesc. Îi felicităm pe toți cei care astăzi au venit la biserică și au transformat ziua lucrătoare într-o zi de mare sărbătoare”, a arătat Preasfințitul Lucian.

În a doua parte a zilei a avut loc o sesiune de comunicări administrative, discutându-se totodată mai multe probleme privind pastorația preoților în această zonă a Episcopiei Caransebeșului. După comunicări ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.