Preasfințitul Lucian alături de zeci de copii și tineri din Oravița

26 November 2021 Off By Pavel Canea
Preasfințitul Lucian alături de zeci de copii și tineri din Oravița

În această perioadă a Postului Nașterii Domnului, la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, ocrotitoarea copiilor, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a întâlnit cu mai mulți copii și tineri din orașul Oravița. Părintele Episcop a mers la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița unde a săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, alături de toți preoții din oraș.

Întrucât se desfășoară în această perioadă Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, organizată de Departamentul de tineret al Eparhiei și ATOR BM, Preasfințitul Lucian a împărțit câtorva copii nevoiași mai multe ghetuțe noi, dar și alte daruri. „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această seară minunată și îi felicităm pe toți cei care au contribuit la această colectă, devenită deja tradițională în Episcopia Caransebeșului. Foarte mulți copii și tineri vor beneficia de multe daruri de pe urma acestei campanii umanitare”, a spus ierarhul.

În continuare, Părintele Episcop a mers și la Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița. Aici, a participat la un concert de colinde, pricesne și poezii patriotice și religioase, prezentate de copiii, tinerii și profesorii din localitate. După programul artistic Preasfințitul Părinte Lucian le-a oferit tuturor mai multe iconițe, calendare, foi diecezane și alte daruri.

„A fost o seară de rugăciune și de priveghere. Ne-am împărtășit și din cuvântul lui Dumnezeu, din cuvântul Evangheliei, care are putere multă.  Plecăm de aici cu sufletul împăcat că și de această dată, Dumnezeu ne-a ajutat să ne facem slujba deplin. Am împletit rugăciunea cu filantropia, iată în Postul Crăciunului, când suntem îndemnați să fim mai buni, milostivi, să ne rugăm intens și postul nostru să fie împodobit cu sfintele virtuți ale desăvârșirii”.

„Cu o lună înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, de ziua Sfintei Ecaterina, am început cu ajutorul Domnului, colindatul în Episcopia Caransebeșului. Această sfântă și sfântul Stelian Paflagonul pe care îl pomenim în 26 noiembrie să-i ocrotească pe toți copiii”, a concluzionat Părintele Episcop.

Atât la Paraclisul Maicii Domnului de la biserica din Oravița Montană, cât și la concertul de la sfântul locaș din Oravița Română au participat autorități locale și mulți credincioși din întreg orașul de pe Valea Carașului.

De asemenea, tinerii din Oravița au avut bucuria să ia parte la un dialog cu Preasfințitul Lucian. Ierarhul le-a adresat un cuvânt de folos duhovnicesc, răspunzându-le tinerilor la mai multe întrebări.

Sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina a fost un prilej de reuniune a tinerilor de la centrele de tineret și filiala ATOR Banatul de Munte din Oravița.