Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a ajuns la final

16 December 2021 Off By Herea Darius
Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a ajuns la final

La inițiativa Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, în perioada 15 noiembrie -15 decembrie 2021, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, destinată copiilor proveniți din familii aflate în dificultate de pe tot cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte (județul Caraș-Severin).

Campania s-a derulat prin intermediul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, prin implicarea voluntarilor ATOR Banatul de Munte și a celor din centrele catehetice și de tineret ale eparhiei, precum și cu ajutorul parohiilor ortodoxe din orașele și satele județului nostru.

Proiectul umanitar a avut două direcții importante, și anume:

 • o campanie de strângere de fonduri, prin strângerea de donații directe la voluntari, viramente în contul bancar al asociației, precum și colecte organizate în biserici;
 • achiziționarea și distribuirea de încălțăminte de iarnă (ghetuțe) noi, îmbrăcăminte specifică anotimpului (geci, ciorapi, căciuli, ș.a.), dulciuri și alimente de bază.

Rezultatele obținute în acest an sunt cele mai bune de până acum, fiind cu mult peste așteptările organizatorilor:

 • 1.463 de copii au primit câte o pereche nouă de ghetuțe, dintre care:
  • 244 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către voluntarii ATOR Banatul de Munte;
  • 1.219 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către parohiile de pe cuprinsul eparhiei.
 • 1.594 de copii au beneficiat de sprijin din partea campaniei, astfel:
  • 1.594 de copii au primit pachete constând în alimente, dulciuri și îmbrăcăminte;
  • 1.463 dintre aceștia au primit câte o pereche nouă de încălțăminte pentru iarnă.
 • Valoarea în bani a campaniei a fost 204.022 lei, din care:
  • 30.148 lei au fost strânși la nivelul ATOR Banatul de Munte;
  • 173.874 lei au fost strânși în urma colectelor organizate în parohii.

La campanie au participat filiale ale ATOR Banatul de Munte (Reșița, Oravița, Caransebeș, Valea Bistrei și Măureni), precum și centre de tineret din toate zonele județului, acestea conlucrând cu parohiile implicate în proiect, în folosul cât mai multor beneficiari ai campaniei. De asemenea, s-au implicat, în calitate de parteneri, mai multe instituții (unități de învățământ, asociații non-profit) din mai multe zone ale județului.

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor celor care au susținut campania prin donații în bani și sponsorizări, tuturor voluntarilor și preoților coordonatori, precum și tuturor celor care au promovat acest demers prin care aproximativ o mie cinci sute de copii din Caraș-Severin au primit o rază de speranță în aceste vremuri confuze și dificile pe care le traversăm.

„Apreciem în mod deosebit contribuția substanțială a parohiilor noastre de pe întreg cuprinsul eparhiei la reușita acestei campanii. Rezultatele pe care în acest an le-a obținut campania în parohii, la chemarea preoților parohi și prin contribuția credincioșilor, sunt foarte mari, sunt cele mai mari de până acum și cu mult mai mari decât în anii precedenți. Aproximativ 80% din valoarea campaniei în acest an s-a strâns în biserici, în parohiile noastre, ceea ce înseamnă o mobilizare foarte bună în parohii. Suntem recunoscători tuturor preoților parohi și tuturor credincioșilor care au susținut campania «Ghetuțele lui Moș Nicolae» în parohii de-a lungul acestei luni de zile în care aceasta s-a desfășurat, suntem recunoscători și voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte, care, cu resursele și entuziasmul tinereții lor, au reușit, și în acest an, o contribuție valoroasă remarcabilă la reușita acestei campanii”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Pr. Mihai CIUCUR – inspector eparhial Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului,

Anita RADICS – președinte ATOR Banatul de Munte.