Daruri și colindă pentru beneficiarii de la Marga ai Centrului de Tineret Zăgujeni

15 December 2021 Off By Herea Darius
Daruri și colindă pentru beneficiarii de la Marga ai Centrului de Tineret Zăgujeni

Marți 14 decembrie 2021, la ceas de seară, grupul de copii din localitatea Marga, beneficiari ai programului socio-educațional Centrul de Tineret Zăgujeni, au primit vizita unei delegații din partea Episcopiei Caransebeșului, care le-a oferit daruri și un buchet de colinde tradiționale.

Evenimentul se înscrie în tradiționala cercetare a centrelor și așezămintelor sociale pe care Episcopia Caransebeșului, în frunte cu Preasfințitul Părinte Lucian, o desfășoară anual la nivelul întregului județ Caraș-Severin. Grupul de 14 copii din Marga, beneficiari ai serviciilor sociale și educaționale oferite de către Centrul de Tineret Zăgujeni a fost inclus începând din acest an în șirul centrelor sociale pe care ierarhul și delegații săi le cercetează, pentru a aduce mângâiere, daruri și încurajare.

În școala din comuna Marga, acolo unde se desfășoară o parte dintre activitățile cu copiii beneficiari ai programului, a poposit o delegație condusă de către părintele consilier Gabriel Gozman de la Sectorul social-filantropic al eparhiei, alături de grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și de alți părinți slujitori de la Catedrala episcopală, care au oferit celor prezenți un scurt program de colinde specifice perioadei. Părintele consilier a oferit, din încredințarea Părintelui episcop Lucian, pachete cu dulciuri și calendare, atât beneficiarilor programului, cât și părinților prezenți, precum și oficialităților locale, respectiv conducerea școlii și a Primăriei Marga. De asemenea, copiii prezenți, coordonați de Georgiana Ciucur – consilier vocațional și de dezvoltare personală în cadrul centrului – au colindat, la rândul lor, pe cei prezenți.

„A fost o seară cu totul specială pentru beneficiarii de la Marga ai proiectului nostru, prezența preoților și a colindătorilor de la Centrul eparhial fiind o surpriză foarte plăcută, aât pentru copii, cât și pentru părinți. Deși programul nostru este la început de drum cu această grupă de beneficiari, putem spune deja că avem un grup de copii omogen și foarte activ, vizita din această seară având darul să încurajeze și să dinamizeze și mai mult activitățile educaționale pe care noi le derulăm în cadrul proiectului”, a precizat părintele Mihai Ciucur, facilitator în cadrul Centrului de Tineret Zăgujeni și coordonator al Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.
Activitățile cu grupa de copii de la Marga au debutat la sfârșitul lunii noiembrie și constituie o componentă importantă a serviciilor socio-educaționale oferite prin intermediul Centrului de Tineret de la Zăgujeni, începând cu luna septembrie a acestui an. Pentru copiii de la Marga, activitățile derulate în incinta școlii din localitate lor, în baza unui parteneriat cu instituția școlară gazdă, reprezintă un al doilea moment important, după tabăra desfășurată în comunitate, în perioada 6-10 septembrie 2021.


Centrul de Tineret Zăgujeni găzduiește un program socio-educațional implementat de Episcopia Caransebeșului, în calitate de partener prim, în cadrul proiectului „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Țara Gugulanilor, proiect finanțat prin programul POCU, cod SMIS: 139388

Activitățile organizate în cadrul proiectului cuprind atât ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, educație pentru viață, jocuri, concursuri, ateliere artistice și de formare duhovnicească – toate implementate în incinta centrului de tineret, cât și activități de tipul taberelor de zi, desfășurate în mai multe localități de pe raza GAL Țara Gugulanilor.

Grupul țintă este compus din 106 copii și tineri cu vârste între 7 și 18 ani proveniți din localitățile de pe raza GAL Țara Gugulanilor, aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, aceștia urmând să beneficieze de servicii sociale individualizate în vederea integrării sociale și dobândirii aptitudinilor de viață independentă.

În perioada următoare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, și ceilalți beneficiari ai programului vor fi cercetați de reprezentanți ai Sectorului social al Episcopiei Caransebeșului, care le vor oferi daruri și le vor duce vestea cea bună a Nașterii Fiului lui Dumnezeu.