Un nou program de formare pentru voluntarii de la ATOR Banatul de Munte

18 December 2021 Off By Herea Darius
Un nou program de formare pentru voluntarii de la ATOR Banatul de Munte

Centrul de Tineret Moniom a găzduit vineri, 17 decembrie 2021 o întâlnire a voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte cu Bianca Elena Matei, director executiv și trainer în cadrul Orthopraxis Alba Iulia, în scopul înscrierii la cursul de animator socio-educativ, pe care asociația îl propune tinerilor atoriști.

Întâlnirea și-a propus, pe lângă înscrierea propriu-zisă a tinerilor în grupul țintă care va participa la cursul de animator socio-educativ, conturarea viziunii și a strategiei de lucru a tinerilor de la ATOR Banatul de Munte, în așa fel încât formarea propusă de partenerii de la Orthopraxis să răspundă nevoilor concrete ale tinerilor.

La finalul întâlnirii a fost alcătuit grupul de tineri, format din 15 participanți cu vârsta peste 18 ani și absolvenți de studii medii, care vor participa la cursul de animator socio-educativ începând de anul viitor, dar și un grup de 15 adolescenți, cu vârste sub 18 ani, care vor participa la activități complementare cursului mai sus-amintit, în strânsă legătură cu tinerii cursanți.

„Este un moment important pentru Departamentul nostru de tineret pentru că, practic, odată cu întâlnirea de astăzi, atingem încă un obiectiv strategic important pe care ni l-am propus, și anume acela de formare și perfecționare a voluntarilor noștri în lucrul cu copiii și tinerii. Căutam de mai multă vreme un furnizor de formare în lucrul cu tinerii, care să modeleze tinerii și în duhul valorilor Bisericii noastre și suntem bucuroși că am găsit în cei de la Orthopraxis Alba Iulia – structură componentă a Fundației Noi Orizonturi – un partener ideal, atât din punct de vedere al formării profesionale, dar și din punct de vedere al principiilor morale pe care noi le promovăm în rândul tinerilor”, a subliniat părintele Mihai Ciucur de la Departamentul de tineret al eparhiei. Acesta a fost prezent la eveniment și a transmis un cuvânt de apreciere și felicitare celor prezenți, precum și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

De asemenea, la finalul activității, Anita Radics  a oferit, în numele tinerilor atoriști, doamnei Bianca Elena Matei distincția de „Membru de onare al ATOR Banatul de Munte”, pentru efortul, implicarea, prietenia și contribuția aduse în scopul formării voluntarilor ATOR Banatul de Munte.

Cursul de animator socio-educativ se adresează tinerilor și celor care doresc să lucreze cu tineii, este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și își propune să ofere cursanților posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de facilitare a activităților de lucru cu tinerii, precum și abilitățile de a dezvolta programe de animație pentru tabere și alte activități socio-educative adresate copiilor și tinerilor.

În cadrul parteneriatului cu Orthopraxis, pe parcursul anului viitor se intenționează derularea și a altor programe de formare în lucrul cu tinerii, destinate atât tinerilor, dar și preoților și profesorilor, precum: lucrător de tineret, consilier de tineret, formator sau consilier adicții.