Tinerii și Rugăciunea în vârf de munte

28 February 2022 Off By Herea Darius
Tinerii și Rugăciunea în vârf de munte

În perioada 25-27 februarie, Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă coordonat de pr. Gheorghiță Băloi  a  organizat o nouă tabără de iarnă în stațiunea Rânca, beneficiind de aceasta numeroși copii și tineri din Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă. 

Tabăra organizată, ajunsă la cea de-a  V-a ediție, a fost un prilej deosebit pentru tinerii elevi de recreere și apropiere de Dumnezeu, căci nu au lipsit momentele de rugăciune, având în vedere că anul 2022 este declarat de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române  ca fiind  Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Tabăra de iarnă, deja tradițională, a avut ca scop apropierea tinerilor de Dumnezeu prin rugăciune. Tinerii s-au bucurat de peisajul montan, drumeții și cursuri de schi.

La întoarcere am poposit vreme de câteva ore  și în orașul Târgul Jiu unde am admirat celebrele sculpturi ale lui Brâncuși: Coloana infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii

Pentru o mai buna descriere a taberei prezentăm mai jos câteva impresii ale tinerilor participanți:

„Această Tabără de la Rânca a fost prima mea excursie împreună cu colegii mei de la Centrul de Tineret. Am avut parte de niște momente extraordinare petrecute împreună. Pot spune că am învățat multe lucruri pozitive în aceste 3 zile frumoase, împreună cu oameni dragi. Am văzut cât de frumoasa este natura făcută de Dumnezeu dar și vorbirea cu El prin rugăciune”.(Morena Bleotu, 12 ani.)

„Rânca…..Rânca, este locul unde împreună cu colegii de la Centru am petrecut 3 zile de vis. Aici am învățat de la Pr. Gheorghiță cât de frumoasă este Rugăciunea Domnească (explicată de el, în două cateheze). Am învățat să schiez și să admir muntele după ce l-am urcat cu telescaunul si am văzut măreția Lui Dumnezeu în el. Singurul regret este că timpul a trecut prea repede”. (Maia Novăcescu, 13 ani.)

„Vreau să încep prin a spune că momentele petrecute împreună în cabană, pe pârtie, la masă dar și la rugăciune au fost minunate. Cu siguranță cu toții ne-am simțit bine unii lângă alții, astfel creând amintiri de neuitat. Majoritatea suntem încă mici dar acest lucru nu ne-a împiedicat să ne rugăm în fiecare zi. Concluzie: Nota 10”  ( Cristina Stroia,  12 ani.)

„Acest sfârșit de săptămână m-a găsit în stațiunea Rânca cu tabăra organizata de Centrul nostru de tineret. Aceasta tabără a fost una dintre cele mai frumoase experiențe, pe care le-am trăit vreodată, aici am văzut că se poate îmbina rugăciunea cu distracția. Mi-a plăcut mult căci am vizitat locuri noi și frumoase pe care nu credeam că o sa le văd vreodată.Tabăra de la Rânca a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată.”(Cristian Damian, 14 ani). (Pr. Gheorghiță Băloi)