Întrunirea Cercului pastoral misionar Valea Bistrei din Protopopiatul Caransebeș

28 February 2022 Off By Herea Darius
Întrunirea Cercului pastoral misionar Valea Bistrei din Protopopiatul Caransebeș

Duminică, 27 februarie, preoții Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei s-au întâlnit în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Cireșa, protopopiatul Caransebeș. Întâlnirea a debutat cu slujba Pavecerniței mici, oficiată de preoții Ovidiu-Nicolae Tinca de la Parohia Obreja și Manuel Boran de la Parohia Ferdinand-Oțelu Roșu. Întâlnirea a fost prezidată de P. On. Părinte Virgil Constantin Voinea, protopopul Caransebeșului și părintele paroh Ioan Negrei, coordonatorul Cercului pastoral misionar Valea Bistrei.

În cadrul acestei întâlniri părintele paroh Ioan Negrei a prezentat referatul cu titlul _,,Mântuitorul lisus Hristos, modelul desăvârşit de Om rugător: Tatăl nostru, izvorul inspirational al tuturor celorlalte rugăciuni, prin care însuşi Mântuitorul Iisus Hristos S-a rugat şi i-a învăţat pe ucenici cum să se roage”. Conform tradiției creștine cea mai desăvârșită formulă de rugăciune o rostește însuși Fiul lui Dumnezeu. De aceea, rugăciunea ,,Tatăl nostru” este considerată prima rugăciune creștină, de origine divină, numită ,,Domnească” după autorul ei. Rugăciunea rostită de însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos prezintă caracteristici superioare rugăciunilor Vechiului Testament, prin simplitatea ei, aceasta cuprinzând cererile esențiale necesare existenței omului creștin. Referatul prezentat se încadrează în tematica stabilită de Sfântul Sinod pentru anul omagial 2022, „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” în Patriarhia Română.

În partea a doua a fost discutat ordinul circular cu privire la calendarul slujirilor în Cercul pastoral Valea Bistrei conform programului stabilit de Centrul Eparhial. Tot la aceasta întâlnire s-a stabilit și soborul pentru liturghia comună din data de 3 martie precum și grupele pentru oficierea Tainei Sfântului Maslu din perioada Postului Mare.

Cercul pastoral misionar Valea Bistrei cuprinde 22 de parohii, iar coordonatorul acestui cerc pastoral este părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireșa. (Pr. Romulus Frîncu)