Sesiune de training și formare a voluntarilor TDIS, la Bucova

4 May 2022 Off By Herea Darius
Sesiune de training și formare a voluntarilor TDIS, la Bucova

În perioada 29-30 aprilie 2022, voluntarii atelierului de Jocuri și seri tematice din cadrul programului eparhial Împreună pentru copiii noștri au participat la mai multe module de training, susținute de formatorii atelierului, organizate cu ajutorul Primăriei comunei Băuțar,  și ai școlii din localitate, parteneri în cadrul proiectului.

Formarea a avut loc în nordul județului Caraș-Severin, la Bucova, scopul acesteia fiind de a pregăti voluntarii pentru taberele care vor urma în vară. La training au participat 25 de tineri – formatori, asistenți de formare și voluntari în cadrul atelierului de jocuri.

Sesiunea de formare a început prin prezentarea unor jocuri pregătite de către voluntari pentru a fi jucate împreună cu copiii, în taberele din vară. După aceasta,  a urmat și partea serilor tematice, parte în care voluntarii au fost împărțiți pe grupe și au organizat o mini-seară tematică.

A doua zi, voluntarilor li s-au prezentat anumite reguli și puncte după care să se ghideze în tabere. Sesiunea de formare a inclus și un atelier de jocuri și animație pentru copiii din comuna Băuțar, cu scopul de a angrena tinerii din comunitate în activități voluntare în folosul acesteia.  La atelierul de animație și jocuri, propus de către voluntari, au participat 10 copii din clasele primare din comuna Băuțar, unul dintre obiectivele propuse fiind și angrenarea copiilor din comunitate în activitățile derulat în cadrul proiectului.

„De ieri mi se întâmplă lucruri frumoase. De fapt, nu lucruri, ci oameni, oameni care îmi ies în cale. Citisem undeva că Dumnezeu trimite oameni prin El, știam că o să se întâmple și în cazul meu, dar ce frumos e să simți asta atunci când te aștepți mai puțin…”  a mărturisit mama unuia dintre copiii participanți la atelier.

„Echipa de formare a atelierului de jocuri a rămas plăcut impresionată de modul în care au reacționat voluntarii noi și de implicarea acestora în activitățile pregătite. Putem spune că dacă celelalte formări se vor desfășura cel puțin la fel de bine, va fi o vară reușită.” a mărturisit Alexandra Crîsta, formator în cadrul atelierului de jocuri.

Sesiunea de formare, la care au participat 25 de elevi și studenți de pe întreg cuprinsul județului, a adus multă bucurie în rândul voluntarilor, dar mai ales în rândul gazdelor și al copiilor beneficiari ai atelierului de jocuri, toți plecând acasă plini de bucurie și cu zâmbetul pe buze.

Voluntarii angrenați în proiectul TDIS 2022 vor fi pe mai departe beneficiarii mai multor formări care se vor derula până în luna iunie, aceștia fiind atent pregătiți pentru taberele din vară.

În această vară, în Episcopia Caransebeșului cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, sunt programate a se desfășura 16 tabere în comunitate, pe modelul TDIS sau TDIF, activitățile  fiind structurate pe 6 ateliere tematice, organizate cu ajutorul unei rețele de peste 100 de voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.