Consiliul Director al ATOR Banatul de Munte s-a reunit la Reșița

17 October 2022 Off By Herea Darius
Consiliul Director al ATOR Banatul de Munte s-a reunit la Reșița

Consiliul Director al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a reunit sâmbătă 15 octombrie 2022 la sediul din Municipiul Reșița al asociației, întâlnirea având un dublu rol: prezentarea bilanțului asociației la finalul primului an de mandat al Consiliului Director și alegerea unei noi structuri de conducere pentru perioada octombrie 2022 – octombrie 2023.

Desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, întâlnirea debutat cu o slujbă de mulțumire și de binecuvântare, săvârșită de către părintele Mihai Ciucur, duhovnicul asociației, alături de tinerii prezenți, în Paraclisul Centrului de Tineret „Sf. Proroc Ilie”, care funcționează în incinta sediului administrativ al ATOR Banatul de Munte.

În prima parte a ședinței, au fost trecute în revistă cele mai importante proiecte derulate de asociație în ultimul an de zile și a fost făcută o analiză a activității fiecărei filiale a ATOR Banatul de Munte, cu accent pe găsirea de soluții pentru întărirea nucleelor de tineret existente la nivel eparhial. Dintre cele mai importante proiecte derulate de către ATOR Banatul de Munte în ultimul an, merită amintite: implicarea cu aproximativ 100 de voluntari în programul eparhial de tabere „Împreună pentru copiii noștri” din vara acestui an, Zilele ATOR Banatul de Munte (18-20 iulie 2022), campaniile umanitare și de donare de sânge derulate de tinerii atoriști, caravana ATOR Banatul de Munte, schimbul de tineri, procesiunile și pelerinajele desfășurate atât în eparhie cât și în afara ei, precum și programul eparhial de rugăciune din acest an – Tinerii și Maica Vieții.

La finalul primei părți a întâlnirii, președinele oranizației – Anita Radics, alături de părintele Mihai Ciucur, au oferit un Însemn de mulțumire și alte daruri simbolice tinerei Natalia Iacob din Oravița, aflată la final de mandat în Consiliul Director.

După o scurtă pauză, lucrările ședinței au fost reluate cu propunerea a doi noi membri în Consiliul Director, în persoana tinerilor Daniel Nap din Măureni și Maria Bobescu din Oravița, care se adaugă celorlalți 6 membri ai structurii de conducere, care au primit un nou mandat de un an în această calitate. Astfel, în prezent, Consiliul Director al ATOR Banatul de Munte este format din 8 tineri, respectiv: Anita Radics – președinte, George Lăpădat – vicepreședinte, Mihail Cincheză – secretar, Anamaria Iovu – responsabil filiala Reșița, Anastasia Chereș – responsabil filiala Caransebeș, Lucian Barbescu – responsabil filiala Valea Bistrei, Maria Bobescu – responsabil filiala Oravița și Daniel Nap – responsabil filiala Măureni – Bocșa.

Ședința a cuprins, de asemenea, unele modificări în structura de organizare internă a asociației, schimbări survenite ca urmare a specificului din ultimul an al activităților asociației. Astfel, structura organizatorică a ATOR Banatul de Munte cuprinde șase sectoare de activitate, și anume: Sectorul management și secretariat, Sectorul de relații externe, Sectorul social-filantropic, Sectorul de misiune, pelerinaje și drumeții și Sectorul de comunicare și promovare în mediul online și Sectorul financiar-contabil al asociației.

În finalul întâlnirii, au fost planificate principalele activități pe care organizația își propune să le organizeze până la finele anului 2022, precum și perspectivele pentru anul 2023.

Referindu-se la ședința de organizarre și la obiectivele propuse, Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte, a precizat: „Ne aflăm în pragul unui nou început, pentru că de un an încoace, toamna reprezintă, pentru noi, punctul zero al organizației noastre. În urmă cu un an am dobândit statut juridic pentru asociația noastră, moment în care totul a început să aratel altfel și să fie luat, de către noi, tinerii, cu mult mai multă responsabilitate și asumare. Zilele acestea ne-am întâlnit să facem bilanțul activităților desfășurate de către noi în ultimul an de zile, dar și să planificăm altele noi, care se vor întâmpla până la finele acestui an civil.

Totodată, componența Consiliului Director al organizației a fost modificată, unii membri reînnoindu-și mandatul pentru încă un an de zile, alții intrând din acest an în structura de conducere a asociației. Anul care s-a încheiat a fost, pentru noi, un an al încercărilor din toate punctele de vedere, atât al misiunii pe care ne-am asumat-o, cât și din punct de vedere organizațional, pentru că am testat diverse forme și structuri de organizare a activităților noastre, care unele au funcționat, iar altele au avut nevoie de îmbunătățiri sau înlocuiri. Suntem, în continuare, plini de idei și de inițiative frumoase, mai rămâne doar să le punem în practică pe cele pe care ne va ajuta Dumnezeu să le implinim, dacă vor fi de folos”.

Toate deciziile luate în cadrul ședinței vor fi prezentate, în vederea obținerii binecuvântării arhierești, în cadrul unei ședințe de lucru care va avea loc la Centrul eparhial din Caransebeș, întâlnire care va fi prezidată de către Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului.