Marea Unire sărbătorită în Anul Centenarului la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

5 December 2018 Off By Herea Darius
Marea Unire sărbătorită în Anul Centenarului la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului, în toate parohiile Episcopiei Caransebeșului s-au făcut acțiuni culturale și duhovnicești ce au avut ca principal scop comemorarea Centenarului Marii Uniri. În seara ocrotitorului României, Sf. Apostol Andrei cel întâi chemat, după săvârșirea sfintei slujbe, toți credincioșii prezenți au asistat la o prezentare Power Point în care au fost amintiți vrednicii de pomenire înaintași ai noștri din Banat, preoți, oameni de cultură și oameni simpli care prin mari eforturi au reușit să fie părtași la făurirea Marii Uniri de la Alba Iulia.

Astfel, celor prezenți li s-a amintit despre Dr. Ștefan Cicio Pop – președintele Consiliului Național Român Central de la Arad, dr. Aurel Cosma, prot. dr. George Popovici al Lugojului și prot. dr. Ioan Sârbu al Mehadiei.

În urma prezentării multimedia, bine credincioșii parohiei au fost impresionați cum oamenii din acel timp, au reușit să se mobilizeze astfel încât, fără internet și mijloace moderne de comunicare, s-au coalizat, unit și organizat ca să împlinească acest deziderat de veacuri!

În ziua de 1 decembrie, la sărbătoarea Marii Uniri, s-a săvârșit la momentul potrivit slujba de Tedeum aducând astfel un prinos de recunoștință și înălțând rugăciuni de mulțumire, de laudă și de cerere înaintea Mântuitorului Hristos. Totodată am cerut de la Veșnicul Arhiereu să binecuvânteze pe mai departe acest popor și această țară, chiar dacă noi de multe ori și în multe rânduri L-am uitat și creștini fiind ne-am comportat ca și când El nu ar exista.

Toți cei prezenți au fost profund marcați de solemnitatea sfintei slujbe, de amintirea vrednicilor eroi care și-au dat viața ca Marea Unire să poată să aibă loc, după care la finalul slujbei s-a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului cu prilejul Centenarului Marii Uniri. (Pr. Cosmin Cosma)

Dumnezeu să binecuvânteze România și pe români!