Competiție sportivă a elevilor din mediul rural – în atenția caritabilă a parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița

30 May 2019 Off By Herea Darius
Competiție sportivă a elevilor din mediul rural – în atenția caritabilă a parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița

Miercuri, 29 mai, în cadrul acțiunilor cu caracter misionar şi filantropic desfășurate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sub coordonarea părintelui Borislav Tasici, preot slujitor în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, s-a remarcat sprijinul și contribuția adusă prin participarea cu cadouri, ce au constat în articole și echipament sportiv, jucării și articole școlare, acestea constituind parte din premiile oferite pentru elevii participanți la Concursul de Ciclism, „Cupa 1 Iunie”, Ediția a III-a, organizat la Școala Gimnazială  „Romolus Fabian” din Vărădia.

Originalitatea acestei zilei, a fost împlinirea unei propuneri, de a contribui cu o bicicletă, în calitate de premiu, în cadrul concursului de ciclism, dorință venită din partea domnului Doru Ursu, organizatorul evenimentului sportiv de azi,  profesor de sport la diverse școli din mediul rural și urban, un fost sportiv de performanță cu un bogat palmares național și internațional, și de asemenea inimos implicat în numeroase concursuri sportive, inițiate, mai ales pentru elevii ce provin de la sate, unele fiind din zone defavorizate. Având de la sine convingerea că, sportul şi competiţia reprezintă un liant constant şi viabil între oameni, nu ezităm să invocăm textul biblic, al Sfântului Apostol Pavel, în care, el se compară cu un sportiv, iar ea – viața creștină, este comparată cu o mare competiție, având în ea premiul, alergarea și ținta ”…uitând cele ce sunt în urma mea, şi tinzând către cele dinainte, alerg la ţintă, la răsplata chemării de sus, a lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus” (Filipeni 4, 4-15).

Lângă această dorință împlinită, am considerat potrivit pentru obiectivul nostru propus, să adăugăm și alte daruri precum ar fi: articole și haine sportive, jucării și rechizite școlare, toate constituind o parte din premiile oferite elevilor participanți la competiția sportivă, organizată la Școala Gimnazială din Vărădia, în preajma Zilei de 1 Iunie, ziua internațională a copilului de pretutindeni. Atmosfera acestei zile de aleasă bucurie, punctată și prin umila noastră contribuție, alături de ceilalți sponsori ai organizatorilor, a fost, evident,  încununată de participarea a peste două sute de elevi, din mai multe sate învecinate cu localitatea Vărădia.

Amintim că, numai prin implicarea misionar filantropică și aportul constant al Bisericii în societate – se reușește să sensibilizarea și responsabilizarea unor diverși credincioși, care mai apoi, pot deveni apropiaţii Bisericii, voluntari și oameni de bine,  acei „cei chemați…” spre o lucrare misionară, evidențiind mai târziu suportul lor pastoral creativ și implicarea lor în Misiunea social filantropică a Bisericii, spre rodirea binelui pentru fiecare în parte, dar, şi pentru comunitate în ansamblul ei.

În ,,Placheta de recunoştinţă” a zilei de azi, încrustăm toată fapta cea bună a tuturor, celor care, se jertfesc, lucrează și dăruiesc cu inimă mare. Nu în cele din urmă, mulțumim pentru frumoasa primire, venită din partea conducerii școlare, în persoana doamnei director, Murg Ionela, precum, și pentru atenția acordată de părintele Cosmin Oltean, preotul comunității. (Pr. dr. Borislav Tasici)