Patriarhul Daniel le transmite elevilor binecuvântare şi încurajare pentru examene

7 June 2022 Off By Herea Darius
Patriarhul Daniel le transmite elevilor binecuvântare şi încurajare pentru examene

Părintele Patriarh Daniel a transmis marți un scurt mesaj de binecuvântare şi încurajare pentru pentru elevii care au examene.

„Examenele constituie bune prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală într-ο societate animată de competiție, dar şi trepte necesare spre cultivarea valorilor spirituale și culturale care sporesc capacitatea de dialog și de comuniune între persoane”, afirmă Patriarhul României.

Text integral:


Binecuvântare şi încurajare pentru examene

Iubiţi tineri,

Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului.

Examenele constituie bune prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală într-ο societate animată de competiție, dar şi trepte necesare spre cultivarea valorilor spirituale și culturale care sporesc capacitatea de dialog și de comuniune între persoane.

În contextul acestei perioade cu examene, plină de firească emoție și intensă concentrare intelectuală, îi îndemnăm pe părinţi, profesori şi pe preoţii din parohii să vă susţină fiecare în sfera sa de acțiune și comunicare cu voi, unind sfatul bun cu rugăciunea și ajutorarea personală concretă.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos,  Învățătorul şi Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!

Cu părintească iubire şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

București, 7 iunie 2022